Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil. Reacția conducerii MAI atunci când vede cum un polițist ia mită

© Sputnik / Rodion ProcaBani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка
Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Abonare
Cazul a fost discutat în Parlament. Conducerea MAI a raportat cum a acționat în cazul a doi polițiști care s-au comportat impropriu unui statut de om al legii.

CHIȘINĂU, 24 iunie – Sputnik. Secretarul de stat în domeniul ordinii și securității publice, prevenirii și combaterii criminalității din cadrul MAI, Dorin Purice, a fost chemat în Parlament pentru a răspunde la o interpelare a deputaților cu referire la un caz înregistrat la Piața Agricolă din Anenii Noi în care au fost implicați doi polițiști. 

Cazul a avut loc pe data de 8 iunie la Piața Agricolă din Anenii Noi. O femeie din satul Gura Bâcului s-a plâns că a fost agresată verbal și fizic de doi polițiști pentru că nu a vrut să dea mită pentru că ar vinde produse agricole în adiacentul pieței. Incidentul a ajuns în atenția deputaților, care au solicitat informații pe acest caz de la responsabilii din Ministerul Afacerilor Interne.

Institutul oncologic - Sputnik Moldova
Reacția ministrului Sănătății la știrea că la Institutul Oncologic se ia mită

Secretarul de stat a declarat în Parlament că MAI s-a autosesizat pe marginea acestui caz pe data de 11 iunie. 

”În cadrul anchetei de serviciu în urma examinării materialelor acumulate și a vizionării secvențelor video de la fața locului s-a confirmat faptul manifestării, la 8 iunie, a unei conduite contrar normelor deontologice, exprimată prin lipsa de respect, prin utilizarea unui limbaj arogant, nepoliticos și inadecvat profesiei de către doi angajați ai Inspectoratului de Poliție din Anenii Noi: inspector superior Alexandru Julea și inspectorul Ion Samoilenco în raport cu Elizaveta Guțu, locuitoare a satului Gura Bâcului”, a declarat Purice. 

În același timp, șeful de la MAI susține că acuzațiile de luare de mită și de agresiune fizică care se incriminează celor doi polițiști nu sunt confirmate prin probe. Purice a mai comunicat că femeia, care susține că a fost victima unui comportament impropriu unui polițist, ar fi refuzat să discute cu angajații MAI. 

”Ceea ce vizează agresarea fizică a cetățenei Guțu și colectarea mijloacelor bănești, faptele date nu și-au găsit confirmare. În vederea excluderii oricăror suspiciuni pe marginea acestor fapte, materialele anchetei au fort trimise pe adresa procuraturii. Au fost audiați tei întreprinzători de la Piața agricolă, martor în acest caz, iar femeia a evitat întâlnirea cu ofițerii serviciului de protecție internă și anticorupție”, a declarat Purice.   

Potrivit secretarului de stat, cei doi polițiști din Anenii Noi au fost sancționați disciplinar cu mustrări printr-un ordin semnat la 20 iunie, iar conducerea Inspectoratului local a fost atenționată asupra respectării normelor deontologice de către efectivul din subordine. 

”Trebuie să cunoașteți că doamna Guțu se ocupă cu vânzarea legumelor în adiacentul pieței agricole, loc neautorizat pentru desfășurarea unor  asemenea activități. Ea s-a opus cerințelor legale ale autorităților de a înceta activitatea ilegală. Asta sigur că nu îndreptățește polițiștii să aibă un comportament inadecvat”, a conchis secretarul de stat din cadrul MAI. 

Fluxul de știri
0