Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru a-ți decora casa de Crăciun – Detalii  

© Sputnik / Alina DenisencoBrad
Brad - Sputnik Moldova
Abonare
Reporterii Sputnik Moldova au mers prin magazine și au aflat câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru decorațiunile de Crăciun.

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Decembrie este luna în care gândurile ne zboară la vacanță și la magia sărbătorilor de iarnă. Pentru ca atmosfera sărbătorilor să fie completă, în preajma acestor zile, în magazine, este forfotă mare. Moldovenii caută brazi pe care să îi împodobească, decorațiuni care mai de care mai sofisticate și diferite accesorii care să întregească frumusețea fiecărei camere.

Рождественская ярмарка  - Sputnik Moldova
Societate
Târgul de Crăciun din acest an vine cu mai multe surprize

Unele gospodine aleg și lenjerii de pat în spiritul Crăciunului, fețe de mese sau chiar haine cu mesaje sugestive. Iar dacă vă întrebați cât costă să vă pregătiți casa pentru a-l aștepta pe Moș Crăciun, ei bine, prețurile variază în funcție de preferințele fiecăruia, dar și de buzunar, bineînțeles.

O plimbare prin magazinele din Chișinău ne ajută să ne hotărâm cum va arăta casa noastră în acest an. În fruntea listei de cumpărături stă bradul de Crăciun. În magazine, un brad artificial costă de la 200 de lei până la 3 000 de lei, în funcție de dimensiuni, calitate și de felul în care arată.

Sunt moldoveni care preferă de sărbători să împodobească un brad natural. Oferta este și aici variată. Comercianții spun că moldovenii preferă brazii în ghivece pentru că îi pot păstra la balcon tot anul.

”Mie îmi place ca în casa mea să miroase a brad. Din acest motiv alegem să cumpărăm un brad natural. Ne place că se vând în ghivece și după sărbători ne putem decora balconul cu el”, a declarat o cumpărătoare.

Un brad natural costă în medie 1000 de lei.

Brad  - Sputnik Moldova
Societate
Când va fi instalat bradul în centrul Capitalei: Iată câți bani va costa

"Vom ieftini prețurile cam în fiecare zi, până îi vindem pe toți", spune unul dintre comercianții.

Decorațiuni

Brad avem, trecem la decorațiuni. Cumpărăm beteală (16 lei/ bucata), globuri (20 de lei/ bucata), panglici (25 de lei), clopoței mai mari (60 de lei/bucata), figurine din ceramică (115 lei), reni din pluș (70 de lei) și o instalație cu lumini pentru brad (200 de lei).

Un Moş de Crăciun care să "păzească" bradul costă în jur de 200 de lei, iar un spray cu sclipici auriu, care să dea o notă şi mai elegantă decorului, costă aproximativ 40 de lei.

Masa de Crăciun

Pentru masa de Crăciun putem alege o față de masă corespunzătoare care costă circa 200 de lei și o pătură cu motive de sărbătoare, de 250 de lei.

Cumpărăturile online sunt mai simple

Dacă munciți mult și nu aveți timp de pierdut prin magazine, o alternativă simplă este shopping-ul online. Instalaţii, globuri, articole textile, farfurii sau căni, brazi şi alte decoraţiuni şi figurine pot fi găsite pe diferite site-uri care îți pot livra produsele direct acasă.

“Eu lucrez câte 10 ore pe zi și nu am timp să merg în magazine. De regulă, comand de pe anumite site-uri în fiecare an și sunt foarte mulțumită. În medie, cheltui câte 3000 de lei pe decorațiunile de Crăciun, incluzând și bradul”, spune o altă gospodină care trebuie să-și decoreze casa de sărbători.

Un simplu calcul de sărbători, ce include un brad la 500 de lei, decorațiuni la prețuri modeste și articole textile pentru orice buzunar, ajunge la aproximativ 2000 de lei. Și prețul pentru decorațiuni poate scădea sau urca, în funcție de fiecare moldovean în parte.

Fluxul de știri
0