Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când va fi instalat bradul în centrul Capitalei: Iată câți bani va costa

© Sputnik / Miroslav RotariBrad
Brad  - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile au decis când va fi instalat bradul de sărbătorile de iarnă în centrul Capitalei.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. În acest an, în centrul Capitalei va fi instalat pentru prima dată un brad artificial care va măsura 20 de metri. Acesta va fi instalat de autorități în data de cinci decembrie. Decorațiunea va confecționată și oferită cadou de o companie autohtonă.

"17 metri sunt donație din partea agentului economic şi va rămâne în proprietatea primăriei municipiului Chişinău, 3 metri de jos sunt confecţionate sau sunt procurate de către "Spaţii Verzi ", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Autoritățile au anunțat că în acest an la inaugurarea bradului nu va fi tradiționalul concert susținut de copii. Ruslan Codreanu a declarat că nu își dorește ca micuții să înghețe pe scenă, dar își dorește ca oamenii să se adune în jurul bradului pentru a se bucura de atmosfera de sărbătoare.

Рождественская ель Кишинев 2017 - Sputnik Moldova
Societate
Reîncepe epopeea bradului: Iată cu ce propunere a venit administrația Primăriei Capitalei

În acest an, pentru decoraţiunile din centrul Capitalei vor fi alocate aproximativ 370 de mii de lei. Autorităţile municipale îşi propun ca în fiecare sector să fie instalat câte un brad şi să fie organizate diverse evenimente.

Anul trecut, mult lăudatul și mult așteptatul Pom de Crăciun din centrul Capitalei s-a dovedit a fi o urâțenie, chiar dacă a fost adus de departe, de prin Carpații din Ucraina. Și asta după ce s-a anunțat că bradul care va fi adus va fi cel mai mare și mai frumos Pom de Crăciun instalat vreodată în Chișinău. Pomul a fost transportat tocmai din Ivano-Frankivsk. Pe drum, copacul a fost deteriorat rău, așa că arăta jalnic.

Primarul general interimar al Capitalei de atunci, Silvia Radu, a dispus ca bradul să fie scos din Piața Marii Adunări Naționale, la puțin timp după ce a fost instalat. Ulterior, Silvia Radu a cumpărat alt brad din proprii bani, care a fost instalat în PMAN.

Mărturii fotografice: Cum arăta Pomul de Crăciun din Chișinău, acum 30 de ani>>>

Pentru a evita situațiile penibile, autoritățile au decis ca în acest an să instaleze un brad artificial. Asta după ce pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Capitalei a fost plasat un sondaj unde cetățenii țării noastre au putut vota ce fel de brad își doresc: natural sau artificial. Majoritatea au votat că își doresc un brad artificial.

Fluxul de știri
0