Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moratoriu de 6 luni la majorarea taxei pentru combustibili: Vezi care țară este vizată

© REUTERS / PASCAL ROSSIGNOLFranța - Proteste
Franța - Proteste - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Franței, Edouard Philippe, a anunțat suspendarea majorării impozitelor pe combustibili, care a declanșat nemulțumiri și tulburări masive în întreaga țară, a anunțat AFP citând surse guvernamentale.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Guvernul francez a anulat oficial o întâlnire cu protestatarii „vestelor galbene”, programată pentru marți, potrivit France24.

Biroul lui Philippe a declarat că prim-ministrul va anunța câteva "măsuri" care îi favorizează pe protestatari. Ministrul Culturii, Franck Riester, a declarat anterior reporterilor că Philippe ar putea face "un gest puternic conciliator în zilele următoare", dar nu a furnizat detalii.

Протесты в Париже - Sputnik Moldova
Noi proteste violente la Paris: Poliția folosește gaze lacrimogene - Video

"Trei măsuri fiscale urmau să intre în vigoare la 1 ianuarie: creșterea taxei de carbon pe benzină, motorină și ulei, convergența impozitării motorinei față de benzină și alinierea impozitării motorinei pentru profesioniști cu cea aplicată persoanelor fizice [...]. Am suspendat punerea în aplicare a acestor măsuri fiscale timp de șase luni", a spus el.

El a subliniat de asemenea că niciun impozit nu merită "să pună în pericol unitatea națiunii".

"Trebuie să fie surd și orb să nu vezi sau să auzi furia. Aud și măsor realitatea, forța și gravitatea. Este furia Franței care muncește din greu", a adăugat el.

Astfel, concluzionând, premierul a anunțat următoarele:

Deflagrație Criuleni - Sputnik Moldova
Accidente
Îngrozitor: Iată ce i s-a întâmplat unui copil care a pus benzină pe foc – Foto

Suspendarea celor trei măsuri fiscale la prețul combustibilului timp de șase luni;

Suspendarea procedurilor de inspecție tehnică;

Suspendarea creșterii tarifelor la gazele naturale și electricitatea în timpul iernii.

Luni s-a aflat că protestatarii care reprezintă mișcarea au renunțat la întâlnirea planificată cu premierul. Doi dintre liderii de protest, Jacline Mouraud și Benjamin Cauchy, au declarat pentru AFP că au primit amenințări din partea unor protestatari fermi care i-au avertizat să nu intre în dialog cu Guvernul.

"Vestele galbene" protestează împotriva unei taxe controversate la combustibilul de la jumătatea lunii noiembrie. Mitingurile masive au lovit Parisul și orașele mari din Franța, protestatarii cerând să se renunțe la creșterea taxelor.

Fluxul de știri
0