Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi proteste violente la Paris: Poliția folosește gaze lacrimogene - Video

© REUTERS / Benoit TessierПротесты в Париже
Протесты в Париже - Sputnik Moldova
Abonare
Șapte stații de metrou din Paris au fost închise din cauza acțiunilor de protest.

CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Poliția din Paris a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor care au ieșit în stradă să-și manifeste dezacordul cu decizia autorităților de a majora prețul la benzină, informează Sputnik France.

Acțiunile "vestelor galbene", în cadrul cărora autoritățile franceze sunt îndemnate să anuleze ”legile draconice” privind majorarea prețului pentru combustibil, au început acum două săptămâni. Presa informează că ”vestele” au reușit să capete încrederea a două treimi dintre francezi, inclusiv a unor celebrități și au întocmit și o petiție-adresare către autorități.

Protestatarii au ieșit din nou sâmbătă în centrul Parisului pentru a cere revizuirea prețurilor. Din cauza protestelor, au fost închise șapte stații de metrou din centrul Parisului.

Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene împotriva ”vestelor galbene”, care, potrivit reporterului Sputnik France, aflat la fața locului, au încercat să facă baricade.

 

Potrivit unor informații, mai multe persoane au fost reținute.

Liderul Franței, Emmanuel Macron, a declarat că a fost nevoie ca să fie majorat prețul, însă a precizat că autoritățile nu au de gând să anuleze această decizie. El a mai declarat că urmează a fi majorate cheltuielile pentru surse de energie regenerabilă și să reducă cu 50 la sută utilizarea energiei produse la stațiile atomice. Însă acest lucru ar urma să se întâmple abia în anul 2035.

În Franța, prețul benzinei ar urma să crească cu 2,9 eurocenți, pentru motorină - cu 6,5 eurocenți pentru un litru. Potrivit postului de radio Europe1, în 2018, prețul motorinei a crescut aproximativ cu 23%, iar cel al benzinei cu 15%.

Fluxul de știri
0