Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cinci cazuri de gripă au fost înregistrate în doar o săptămână - Detalii

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaPacient la spital
Pacient la spital - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale anunță că săptămâna trecută au fost înregistrate cinci cazuri de îmbolnăvire cu gripă sezonieră.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Cinci cazuri de gripă sezonieră au fost înregistrate săptămâna trecută, iar două au fost confirmate de laborator cu prezența virusului A(H1N1). Este vorba de un copil de 4 ani din raionul Criuleni și un minor de 17 ani din Chișinău. Potrivit Ministerului Sănătății, persoanele nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere.

Свиньи - Sputnik Moldova
Societate
China interzice importul de porci din țara noastră: Iată care este cauza

În acest moment, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă nu depășește pragul epidemic. Conform datelor colectate din teritoriile administrative în săptămâna 26 noiembrie - 2 octombrie, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 240,64 de cazuri (la 100 de mii de populație), fiind mai jos de pragul epidemic (315,88 la 100.000 de oameni) cu o creștere cu 4,7% în comparație cu săptămâna precedentă.

Persoanele nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere. Ele au fost spitalizate și li s-au administrat tratament conform protocolului clinic.

În perioada 1 octombrie - 2 decembrie au fost înregistrate: 6 cazuri de gripă, dintre care 4 în Chișinău, un caz în municipiul Bălți și un caz în raionul Criuleni, inclusiv 5 în săptămâna 26 noiembrie - 2 decembrie.

Aliona Serbulenco - Sputnik Moldova
Alarmant! Doar trei copii din cei 40 infectați cu rujeolă au fost vaccinați

În perioada 1 octombrie - 2 decembrie au fost înregistrate: 68126 de cazuri de infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), inclusiv 8545 în săptămâna 26 noiembrie - 2 decembrie și 3364 de cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI), inclusiv 464 în săptămâna 26 noiembrie - 2 decembrie. Ponderea cazurilor SARI, din numărul total de internări în instituțiile medicale, indiferent de cauză, a variat între 2,9% – 4,5%.

Menționăm că Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale supraveghează și monitorizează continuu situația epidemiologică prin gripă și infecții respiratorii acute și recomandă populaţiei întreprinderea tuturor măsurilor de profilaxie și respectarea regulilor de igienă, să se adreseze imediat la medic, în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la remedii de autotratament și să urmeze sfatul medicilor.

Fluxul de știri
0