Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Alegerile în Parlamentul European vor reprezenta un adevărat cutremur

© Sputnik / Ирина Калашникова / Accesați arhiva multimediaParlamentul European
Parlamentul European - Sputnik Moldova
Abonare
Alegerile europarlamentare vor reprezenta un adevărat cutremur pentru că în Europa există forte puternice care se opun sancțiunilor antirusești, afirmă reprezentantul partidului italian “Liga”, Gianmarco Senna.

CHIȘINĂU, 1 dec – Sputnik. Alegerile în Parlamentul European vor deveni un adevărat “cutremur” pentru Europa, unde există forțe serioase care se opun sancțiunilor antirusești, a declarat membrul partidului italian Liga, președintele Uniunii Industriașilor și Antrenprenorilor regiunii Lombardia, Gianmarco Senna, potrivit RIA Novosti.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Parlamentul European contestă politica unilaterală a SUA de tip „America, pe primul loc”

Alegerile europerlamentare vor avea loc în mai 2019. Partidul italian Liga, care face parte din coaliția de guvernare, și partidul Adunarea Națională din Franța intenționează să creeze o alianță pentru viitorul scrutin.

“Sunt convins, alegerile pentru Parlamentul European vor deveni un adevărat cutremur pentru vechea și draga noastră Europa. Acolo există forțe serioase care se opun sancțiunilor inutile împotriva Rusiei. Astfel de oameni sunt tot mai mulți în Europa”, a spus Senna la întrevederea cu președintele comisiei prezidiului consiliului general al partidului Rusia Unită pentru relații externe în cadrul comitetului executiv, Andrei Klimov.

El a menționat că cel mai mult au avut de suferit de pe urma embargoul rusesc regiunea nordică Lombardia.

Parlamentul European - Sputnik Moldova
Amendament în Parlamentul European: Ridicarea sancțiunilor antirusești

“Exportul și importul și tot ce a început să lipsească a lovit dur anume asupra regiunii Lombardia. Îndeosebi, e vorba de agricultură, industria alimentară. Pe lângă bani, au fost pierdute și locurile de muncă. Unii industriași și-au mutat producția în Rusia. Suntem gata să sprijinim acest proces, pentru că există o cerere pe asta... Vrem să recucerim teritoriul pe care l-am pierdut”, a adăugat Senna.

Pe 6 august 2014, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care interzice importul în Rusia a unor categorii de produse agricole, materie primă, produse alimentare din statele care au instituit sancțiuni împotriva Rusiei: SUA, statele UE, Canada, Australia și Norvegia. Astfel, în lista interdicțiilor au fost incluse carnea, mezelurile, peștele și produsele de mare, legumele, fructele și produsele lactate. Rusia își prelungește embargo drept răspuns la prelungirea sancțiunilor antirusești de către statele occidentale.

Fluxul de știri
0