Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul European contestă politica unilaterală a SUA de tip „America, pe primul loc”

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Trecere la banca de fotografiiDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În rezoluția adoptată miercuri, membrii Parlamentului European contesta politică unilaterală actuală a Statelor Unite, bazată pe principiul „America, pe primul loc”.

BUCUREȘTI, 14 sept — Sputnik, Doina Crainic. În rezoluția referitoare la stadiul relaţiilor dintre UE şi SUA, aprobată miercuri cu 490 de voturi pentru, 148 de voturi împotrivă și 51 de abțineri, membrii PE precizează că politică unilaterală actuală a Statelor Unite dăunează parteneriatului dintre cele două puteri.

Bani - Sputnik Moldova
UE vrea o alternativă la sistemul financiar dominat de SUA. Subminarea dolarului

''Este de părere că politica unilaterală actuală de tip "America pe primul loc" dăunează atât intereselor UE, cât și celor ale SUA, subminează încrederea reciprocă și poate avea implicații mai ample pentru stabilitatea și prosperitatea mondială; reamintește interesul UE de a cultiva parteneriate durabile, reciproc avantajoase, bazate pe valori și principii comune care să prevaleze în fața câștigurilor pe termen scurt rezultate din schimburile comerciale'', se menționează în document.

De asemenea, membrii Parlamentului European sugerează că, dincolo de aspectele comerciale și de politică externă, cooperarea trebuie să includă și alte chestiuni globale, cum sunt securitatea cibernetică, chestiuni economice, digitale și financiare, schimbările climatice, energia, cultura, precum și știința și tehnologia.

Fluxul de știri
0