Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Amendament în Parlamentul European: Ridicarea sancțiunilor antirusești

© Pixabay / hpgruesenParlamentul European
Parlamentul European - Sputnik Moldova
Abonare
În Parlamentul European a fost propus un amendament la raportul anual cu privire la realizarea politicii externe comune a UE în care se prevede anularea sancțiunilor impuse Rusiei.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. În Parlamentul European a fost propus spre examinare un amendament cu privire la ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei, la raportul anual despre realizarea politicii externe a UE, potrivit proiectului documentului.

флаг Евросоюза - Sputnik Moldova
Declarație: Uniunea Europeană, vulnerabilă în fața unor sancțiuni economice

Proiectul anual de realizare a politicii comune externe și de apărare a UE, înaintat de comisia pentru afaceri internaționale urmează a fi supus votului în PE. La etapa actuală a procedurii, deputații propun amendamente.

Deputatul din partea Italiei Mario Borghesio a propus un amendament la punctul 16 a documentului, în care se vorbește despre necesitatea unei noi abordări în relațiile UE cu vecinii din Est.

“PE consideră că o consolidare a relațiilor corespunde intereselor comune a UE și Rusiei, conform normelor internaționale; de asemenea, consideră necesară anularea sancțiunilor impuse Rusiei, care nu realizează nimic în afară de o criză economică, afectând exportatorii, și sporește instabilitatea în politica externă și apărare”, se arată în textul amendamentului.

Fluxul de știri
0