Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Merkel va întârzia la summitul G20: Avionul a făcut cale întoarsă și a aterizat forțat

© REUTERS / Thilo SchmuelgenСамолет канцлера ФРГ Ангела Меркель
Самолет канцлера ФРГ Ангела Меркель  - Sputnik Moldova
Abonare
Angela Merkel a planificat mai multe întâlniri cu liderii mondiali, inclusiv președinții Rusiei, Statelor Unite, Chinei și Indiei. Nu a ajuns prea departe în călătoria sa în Argentina, întrucât avionul său de joi spre Buenos Aires a făcut cale întoarsă la o oră după decolare.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Cancelarul german, Angela Merkel, va fi participantul venit cu întârziere la summit G20, după ce avionul guvernamental „Konrad Adenauer” a întâmpinat joi probleme tehnice, în timp ce oficialul german zbura spre Argentina.

Канцлер Германии Ангела Меркель на саммите Группы двадцати в Гамбурге - Sputnik Moldova
Politică
Merkel, despre Nord Stream-2: Este important pentru Europa

Potrivit revistei Der Spiegel, citată de sputniknews.com, funcționarea defectuoasă a fost mai gravă decât s-a anticipat inițial: întregul sistem de comunicații s-a defectat când avionul zbura deasupra Olandei, forțând echipajul să anuleze zborul la doar o oră după decolare.

Piloții au trebuit să utilizeze un telefon prin satelit pentru a contacta centrul de control al traficului și pentru a efectua o aterizare de urgență în Köln.

Der Spiegel afirmă că situația era "atât de periculoasă", încât ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a fost imediat informată despre aceasta. Se spune că a încercat ore întregi să organizeze un zbor alternativ pentru Angela Merkel.

Президент РФ Владимир Путин, архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin și Angela Merkel au discutat despre incidentul din strâmtoarea Kerci

Cancelarul, care a numit incidentul "o defecțiune gravă", a călătorit cu autobuzul spre Bonn, unde a petrecut noaptea într-un hotel. A zburat la Madrid în dimineața de vineri și se așteaptă să zboare spre Buenos Aires mai târziu în cursul zilei cu o cursă regulată de pasageri.

Guvernul federal suspectează că defecțiunea electronică a avionului guvernamental al lui Merkel ar putea avea în spate o „implicare criminală”, potrivit cotidianului Rheinische Post.

Fluxul de știri
0