Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin și Angela Merkel au discutat despre incidentul din strâmtoarea Kerci

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин, архивное фото
Президент РФ Владимир Путин, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au discutat la telefon situația creată după incidentul din strâmtoarea Kerci.

CHIȘINĂU, 27 nov — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au discutat despre incidentul periculos care a avut loc duminică în strâmtoarea Kerci, transmite RIA Novosti.

Maria Zaharova  - Sputnik Moldova
Politică
Maria Zaharova despre cine este perdant în războiul informațional

În cadrul discuției, părțile s-au arătat puternic îngrijorate după ce autoritățile de la Kiev au declarat stare de război în Ucraina.

"A fost discutat incidentul periculos care  avut loc în data de 25 noiembrie, în zona Mării Azov și Mării Negre. Vladimir Putin a constatat că prin acțiunile provocatoare ale părții ucrainene, ale navelor ei militare, care premeditat au fost ignorat regulile trecerii pașnice în apele teritoriale ale Federației Ruse și au încălcat brutal normele dreptului internațional", se arată în comunicatul de presă al serviciului de presă al președintelui rus.

Mai mult, a fost constatat  faptul că autoritățile Ucrainei poartă toată răspunderea pentru crearea unei noi situații de conflict și au fost menționate riscurile pe care acesta le comportă.

"Toate acestea au fost întreprinse în perspectiva campaniei electorale din Ucraina", menționează autorii comunicatului de presă.

Vladimir Putin și-a exprimat speranța că Berlinul va influența autoritățile ucrainene ca acestea să nu recurgă la alți pași necugetați. Reprezentanții Serviciului de Grăniceri al Federației Ruse sunt gată să ofere explicații suplimentare privind modul în car s-au derulat evenimentele în strâmtoarea Kerci.

Rusia a luat măsuri sporite de securitate

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că având în vedere amenințările car persistă asupra podului Kerci, Moscova a luat măsuri sporite de securitate.

Sergueï Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Mesajul lui Lavrov către partenerii occidentali, după incidentul din strâmtoarea Kerci

Ea a afirmat că autoritățile Ucrainei nu pot să controleze nu doar ceea ce se întâmplă în apele teritoriale ale altor țării, dar nici măcar ceea ce are loc în propriul lor teritoriu, unde "operează" radicalii și în permanență sunt auzite apeluri de a desfășura acțiuni teroriste atât în interiorul Ucrainei, cât și în afara ei.

"Anume din acest considerent Rusia a luat măsuri sporite de securitate, în special luând în calcul apelurile de a distruge, de a arunca în aer podul Kerci. Nu este un moft, ci o normă de comportament civilizat, inclusiv față de Ucraina", a declarant Zaharova.   

Rada Supremă a aprobat starea de război declarată de Consiliului Suprem de Securitate

Amintim că ieri Rada Supremă de la Kiev a aprobat, după lungi dezbateri, starea de război declarată încă duminică de membrii Consiliului Suprem de Securitate și Apărare al Ucrainei.

După lungi dezbateri, parlamentarii ucraineni au suspus votului propunerea Consiliului Suprem de Securitate și Apărare al Ucrainei. Majoritatea s-a pronunțat "pentru" - 298 de voturi. Ședința Radei a fost transmisă în direct de mai multe posturi de televiziune ucrainești.

Fluxul de știri
0