Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Merkel, despre Nord Stream-2: Este important pentru Europa

© Sputnik / Alex Panzicov / Accesați arhiva multimediaКанцлер Германии Ангела Меркель на саммите "Группы двадцати" в Гамбурге
Канцлер Германии Ангела Меркель на саммите Группы двадцати в Гамбурге - Sputnik Moldova
Abonare
Cancelarul Germaniei a declarat că proiectul rusesc va menține rolul Ucrainei de țară-tranzit privind livrarea resurselor energetice.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Tranzitul de resurse energetice ar trebui să se desfășoare în continuare pe teritoriul Ucrainei, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei conferință de presă comune cu președintele lituanian Dalia Grybauskaite și cu prim-miniștrii celor trei țări baltice.

Работник Газпрома на газохранилище - Sputnik Moldova
Igor Dodon susține că Moldova ar putea primi gaz mai ieftin din Rusia

Merkel a dat asigurări că dezvoltarea rețelei de gazoducte, inclusiv Nord Stream-2, va păstra rolul de tranzit al Ucrainei, raportează RT.

Cancelarul Germaniei a declarat că este conștientă de îngrijorarea țărilor baltice legate de implementarea proiectului rus, însă consideră că acesta este unul important, pentru că cererea de gaze naturale va fi în crește.

Anterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că „Nord Stream-2” nu va anula posibilitatea de tranzit a gazului pe teritoriul Ucrainei.

Fluxul de știri
0