Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Util: Cetățenii vor fi informați în regim online despre starea drumurilor pe timp de iarnă

© Photo : courtesy of: Inspectoratul de Patrulare Viscol, polei, drum, ninsoare - Imagine simbol
Viscol, polei, drum, ninsoare - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
„Oamenii trebuie să cunoască pe ce drumuri se lucrează și cine este responsabil de starea acestora”, a menționat Pavel Filip.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Pregătirea drumurilor din țară pentru perioada de iarnă și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru a îmbunătăți condițiile de circulație în sezonul rece au fost discutate la Guvern.

Guvernul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova
Politică
Ce crede Pavel Filip despre reforma administrativ-teritorială - detalii

Premierul Pavel Filip a menționat importanța conlucrării permanente dintre autorități și informarea continuă a cetățenilor despre practicabilitatea drumurilor.

„Oamenii trebuie să cunoască pe ce drumuri se lucrează, care este starea acestora, dar și cine sunt responsabilii, astfel încât atunci când apare o problemă fiecare să știe la cine exact se poate adresa”, a menționat premierul.

În acest sens, va fi lansată o aplicație online prin care cetățenii vor fi informați despre condițiile de circulație pe drumurile naționale, dar și vor putea vedea cine din administrația publică locală sau centrală este responsabil pentru fiecare regiune.

Drum - Sputnik Moldova
Societate
Filip a venit cu o soluție pentru locuitorii din Speia: Iată despre ce este vorba

Totodată, va rămâne activ 24/24 Centrul de monitorizare, care în acest an și-a început activitatea pe de 17 noiembrie. De aici vor fi gestionate lucrările de deszăpezire, dar și activitatea serviciilor specializate. Pentru a asigura o mai bună monitorizare a utilajelor rutiere antrenate în curățarea drumurilor, prim-ministrul a propus dotarea tuturor unităților cu sisteme de monitorizare prin satelit (GPS).

De asemenea, în scopul îmbunătățirii condițiilor de circulație, va fi aplicat „Ghidul privind întreținerea drumurilor publice pe timp de iarnă”.

Acesta prevede modalitatea de interacțiune dintre instituțiile responsabile și autoritățile publice în cazul anunțării codurilor meteorologice.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Societate
Filip cere să fie sesizați procurorii: Iată la cine s-a referit premierul

În context, Pavel Filip a evidențiat necesitatea menținerii unui dialog activ cu APL pentru a gestiona eficient situația pe drumurile naționale și locale, subliniind că o atenție sporită urmează a fi acordată  traseelor școlare, pentru a asigura deplasarea elevilor la instituţiile de învăţământ.

În acest an, pentru executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuirea materialului antiderapant pe drumurile publice vor fi antrenate peste 500 de unităţi și vor fi folosite aproximativ 15 mii de tone de sare.

Pentru mai multe informații despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-ul www.asd.md sau pot apela la numerele de contact 022-22-55-30 și 060477117.

Fluxul de știri
0