Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filip a venit cu o soluție pentru locuitorii din Speia: Iată despre ce este vorba

© Sputnik / Miroslav RotariDrum
Drum - Sputnik Moldova
Abonare
Pavel Filip a vorbit despre reabilitarea drumului din Speia, Anenii Noi: am venit cu o soluție fundamentală, astfel încât acest drum să reziste mulți ani înainte.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Premierul Pavel Filip a inspectat șantierul de construcție a drumului din satul Speia, Anenii Noi. În prezent, aici sunt în reparație 1,7 kilometri de drum, iar în total vor fi reabilitați 2,2 kilometri.

Укладка асфальта - Sputnik Moldova
Societate
Drumul din Pârjota, reparat de mântuială: Reacția ministrului Gaburici

În acest scop, din fondul rutier au fost alocate aproximativ 30 de milioane de lei. Pavel Filip a spus că a vizitat satul Speia în 2016 și le-a promis atunci locuitorilor să repare acest drum, de aceea a ținut să inspecteze personal cum decurg lucrările pe acest șantier de construcție.

„Am promis oamenilor din satul Speia că până la sfârșitul mandatului vom reabilita acest drum. Este o porțiune destul de complicată, trec multe camioane de mare tonaj, iar de fiecare dată când se încerca repararea nu se menținea pe foarte mult timp. De aceea am zis să venim cu o soluție fundamentală, chiar dacă reabilitarea durează mai mult, proiectarea este făcută în așa mod, încât acest drum să reziste mulți ani înainte”, a spus premierul.

Porțiunea de drum care leagă centrul raional cu cinci localități mari este renovată după tehnologii moderne, astfel încât să fie rezistentă la mașinile de mare tonaj care circulă permanent spre carierele de nisip din regiune.

Rușinos: Vezi cum sunt asfaltate drumurile „de calitate" în Moldova>>>

Premierul a menționat că în timpul apropiat lucrările de construcție vor demara și în preajma satului Delacău, pe o porțiune de 4 km. Costul total al lucrărilor pentru construcția drumului Bulboaca-Delacău,  cu o lungime de 28 km, se estimează la 189 milioane de lei.

Fluxul de știri
0