Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Făceau asta chiar pe Nistru: Vezi pentru ce au fost reținuți în flagrant patru indivizi

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaReținere - Imagine Simbol
Reținere - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Patru bărbați au refuzat să se conformeze cerințelor legale ale oamenilor legii.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Procurorii oficiului „Nord” al PCCOCS, în comun cu ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, au efectuat o serie de percheziții la mai multe puncte comerciale din zona de nord a țării.

Reținere, infractor - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune de amploare: PCCOCS și Serviciul Vamal în acțiune – Percheziții și reținuți

Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal intentat pentru contrabandă cu mărfuri, introduse ilegal în Moldova prin „perimetrul verde” al frontierei.

Documentările pe acest caz au început în luna august curent. Potrivit procurorilor, suspecții procurau mărfurile de la piața „KM 7” din orașul Odesa, Ucraina, și le introduceau în țară cu ajutorul unei bărci.

Patru membri ai grupării criminale au fost reținuți în flagrant sâmbătă noaptea, în momentul depozitării unor loturi de mărfuri într-un garaj din orașul Rezina.

Inițial, indivizii au refuzat să se conformeze cerințelor legale și s-au baricadat în încăpere, fiind necesară forțarea ușii de acces.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova
Societate
Percheziții de amploare efectuate de PCCOCS: Cine este vizat de această dată - Foto

După pătrunderea grupei de intervenție în depozitul improvizat, au fost depistate mai multe loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, în asortiment, fără acte de proveniență. Valoarea acestora a fost estimată la peste un milion de lei.

Procurorii PCCOCS, în comun cu ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, au demarat o serie de percheziții la domiciliile persoanelor reținute, precum și la mai multe puncte comerciale din regiunea de nord a țării.

În total, au fost efectuate peste 50 de percheziții, în rezultatul cărora au fost găsite mărfuri introduse prin contrabandă. Oamenii legii vor identifica toate persoanele implicate în schema de contrabandă.

Ofițer PCCOCS - Sputnik Moldova
Societate
Percheziții de amploare, marca PCCOCS: Iată pe cine i-au vizitat procurorii

Sunt vizate atât persoanele care organizau introducerea clandestină a bunurilor, cât și comercianții care le vindeau.

Valoarea mărfurilor depistate în cadrul perchezițiilor depășește suma de 1,5 milioane de lei.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă închisoare pe un termen de la trei până la zece ani.

 

Fluxul de știri
0