Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune de amploare: PCCOCS și Serviciul Vamal în acțiune – Percheziții și reținuți

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaReținere, infractor - Imagine Simbol
Reținere, infractor - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în filiera infracțională deconspirată.

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Peste 15 percheziții, șapte persoane reținute și mărfuri de contrabandă în valoare de peste 3,5 milioane de lei ridicate – acesta este bilanțul unei ample operațiuni desfășurate pe parcursul ultimelor trei zile de către PCCOCS și Serviciul Vamal.

Documentările privind activitatea ilegală a suspecților au durat aproximativ trei luni de zile, fiind acumulat probatoriul necesar pentru incriminarea infracțiunii de contrabandă în proporții deosebit de mari.

Ce au descoperit oamenii legii

Procurorii PCCOCS și ofițerii Serviciului Vamal au reușit să stabilească modalității de operare a învinuiților, a rutelor de deplasare, precum și a locurilor de aprovizionare, depozitare și comercializare a bunurilor de contrabandă.

Mărfurile erau procurate de la piața „KM7” din orașul Odessa, Ucraina, și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control.

Mai mulți indivizi au fost reținuți

Работа вневедомственной охраны московской полиции - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune de amploare a PCCOCS: Iată ce făceau două grupări criminale la Soroca - Foto

Cinci membri ai grupării au fost reținuți în flagrant pe 13 noiembrie, în rezultatul unei ambuscade organizate pe șoseaua Anenii Noii – Chișinău, cu suportul operațional al colaboratorilor BPDS ”Fulger”.

În două dintre mașinile percheziționate au fost găsite mai multe colete cu haine și încălțăminte introduse prin contrabandă, iar celelalte trei mașini erau utilizate pe post de antemergătoare, cu scopul de a monitoriza drumul și de a semnala eventuale filtre de control.

Mai multe percheziții de amploare

Operațiunea a continuat cu percheziții în 17 locații. Au fost percheziționate atât domiciliile suspecților, cât și mai multe puncte comerciale din municipiul Chișinău, municipiul Bălți și raionul Căușeni.

Poliţie, reţinere, grupare criminală - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune de amploare a Poliției: Vezi ce făcea o grupare criminală la Orhei - Video

Oamenii legii au depistat mai multe mărfuri de larg consum, preponderent încălțăminte, fără acte de proveniență.

Descinderile s-au mai soldat și cu reținerea altor două persoane, care ar fi avut rolul de a intermedia transmiterea mărfurilor de contrabandă către beneficiari.

Potrivit procurorilor, valoarea tuturor loturilor depistate depășește suma de 3,5 milioane de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă privațiune de libertate de la 3 și până la 10 ani.

Fluxul de știri
0