Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: Legislativul a amendat legea care îi vizează pe deținătorii de patentă - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului 03.05.2018
Ședința Parlamentului 03.05.2018  - Sputnik Moldova
Abonare
Termenul patentei de întreprinzător pentru comerțul cu amănuntul a fost prelungit, iar Guvernul anunțat că este gata să simplifice și mai mult evidența contabilă și utilizarea aparatelor de casă pentru deținătorii de patentă care vor trece la activitate independentă.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Moldovenii care practică activitatea de comerț cu amănuntul în baza patentei de întreprinzător vor putea să-și continue activitatea până pe 31 decembrie 2019. La ultima ședință a legislativului, deputații moldoveni au votat, în lectură finală, amendarea Legii cu privire la patenta de întreprinzător.

”Noile modificări se referă și la comerțul cu produse alimentare şi mărfuri uşor alterabile autohtone, cu condiţia respectării cerinţelor sanitar-epidemiologice privind depozitarea, păstrarea şi comercializarea lor”, informează parlamentul printr-un comunicat.

Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Anunț bombă făcut de Guvern: Sunt vizați deținătorii de patentă

Este de menționat că extinderea termenului patentei se va aplica doar în cazul persoanelor care vor deține patente pentru aceste activități și după data 31 decembrie 2018. În prezent mai sunt valabile aproximativ 9400 de patente.

Pe 18 octombrie, a avut loc o ședință la Guvern unde a fost discutat subiectul asigurării evidenței contabile într-un mod simplificat și utilizarea aparatelor de casă pentru deținătorii de patentă care practică activitatea de comerț cu amănuntul.

Premierul Pavel Filip a subliniat atunci că procedura de tranzitare la activitatea independentă trebuie analizată suplimentar pentru a elimina toate impedimentele semnalate de antreprenori.

Potrivit datelor statistice oficiale, în ultimii doi ani, peste 1550 de persoane din 9192 de deținători de patentă au trecut la activitatea independentă.

Fluxul de știri
0