Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un avion militar al Statelor Unite ale Americii a intrat în zona Mării Negre

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaAvion de recunoaștere - Imagine Simbol
Avion de recunoaștere - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Un avion american de recunoaștere a intrat în zona Mării Negre, în contextul tensiunilor între Rusia și Ucraina.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Un avion de recunoaștere radioelectronică a forțelor aeriene ale SUA, Boeing RC-135V, a decolat de la baza aeriană Souda Bay de pe insula Creta, Grecia, îndreptându-se spre bazinul Mării Negre, în contextul tensiunilor între Moscova și Kiev în urma incidentului din Marea Neagră, anunță RIA Novosti.

"Avionul de recunoanștere al SUA a intrat în zona Mării Negre. La 7:50 avionul de recunoaștere radioelectronică al SUA Boeing RC-135V, cu nume de apel BASTE41, a decolat de la baza aeriană Souda Bay de pe insula Creta, Grecia, și s-a îndreptat spre bazinul Mării Negre", se spune în anunț. La ora 8:30, notează portalul, avionul se afla în spațiul aerian al Bulgariei și se îndrepta spre țărmul Crimeei.

Президент Украины П. Порошенко провел совещание с Ю. Луценко и А. Турчиновым - Sputnik Moldova
Stare de război în Ucraina – Decizia Consiliului Suprem de Securitate și Apărare

Anterior, FSB a declarat că navele militare ale Ucrainei, “Berdyansk”, “Nikopol”, “Yan Kapu” au traversat frontiera cu Rusia și nu au reacționat la somațiile legale ale navelor serviciului de frontieră al FSB și flotei navale a Rusiei, efectuau manevre periculoase, și au fost reținute.

Cu puțin timp mai devreme, armata ucraineană a fost adusă în capacitate completă de luptă, informează serviciul de presă al Ministerului Apărării al țării. Ordinul corespunzător a fost adoptat pe baza deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (National Security and Defence Council - NSDC) privind introducerea stării de război.

© AP Photo / Efrem LukatskySoldați ucraineni la o bază militară de la Kiev. Imagine de arhivă
Un avion militar al Statelor Unite ale Americii a intrat în zona Mării Negre - Sputnik Moldova
Soldați ucraineni la o bază militară de la Kiev. Imagine de arhivă

Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a adoptat decizia de introducere a stării de război pe întregul teritoriul țării pe 60 de zile. Decizia are nevoie de confirmarea Radei Supreme a Ucrainei, care se va reuni într-o ședință extraordinară luni. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că declararea stării de război nu presupune efectuarea unei mobilizări imediate, urmând să fie instruiți militarii în termen.

Fluxul de știri
0