Peskov: Situația militară în Ucraina „are iz” de intrigi electorale

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei - Sputnik Moldova
Abonare
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, a comentat situația care s-a creat după incidentul care s-a produs în golful Kerci.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Decizia de a declara în Ucraina stare de război în ajunul alegerilor „are iz” de încercare de a soluționa problemele electorale, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, precizând că este incorect și periculos să agiți steagul de război, comunică RIA Novosti.

„Bineînțeles, ținând cont de situația preelectorală din Ucraina, o astfel de decizie are, desigur, „iz” de intrigi electorale, iar să rezolvi niște sarcini electorale fluturând steagul de război, este, din punctul nostru de vedere, incorect și periculos”, a spus Peskov.

Potrivit acestuia, situația trebuie analizată, însă deocamdată Rada nu a adoptat decizia privind declararea stării de război.

Purtătorul de cuvânt al liderului rus nu a răspuns la întrebarea dacă Rusia ar putea declara mobilizarea militarilor.

„Nici nu știu ce să vă spun”, a zis Peskov.

Sergueï Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Mesajul lui Lavrov către partenerii occidentali, după incidentul din strâmtoarea Kerci

FSB din Rusia a declarat anterior că navele ucrainene „Berdiansk”, „Nokopol” și „Yanî Kapu” după ce au violat frontiera Rusiei, nu au reacționat la solicitările legitime ale navelor și șalupelor serviciului de frontieră al FSB și Flotei Mării Negre a Rusiei care le escortau de a se opri imediat, continuând să facă manevre periculoase. Ele au fost reținute.

Pe fundalul incidentului legat de violarea frontierei rusești de către navele ucrainene, Consiliul Securității și Apărării Naționale al Ucrainei, cu o lună înainte de începutul campaniei electorale pentru alegerea președintelui Ucrainei, a adoptat decizia de a declara stare de război pe teritoriul țării pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia urmează să fie aprobată de Rada Supremă, care se va întruni luni la ora 17.00 în ședință extraordinară pentru a examina această chestiune. Poroșenko a declarat că introducerea stării de război în țară nu înseamnă mobilizarea imediată. Va avea loc în primul rând instruirea militarilor.

Fluxul de știri
0