Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Opinia expertului: Motivul provocărilor Ucrainei în Kerci, Rusia - Amânarea alegerilor

© Пресс-служба пограничного управления ФСБ РФ по Республике Крым / Accesați arhiva multimediaNavele Ucrainei în Kerci, Rusia
Navele Ucrainei în Kerci, Rusia - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunile provocatoare ale Ucrainei în strâmtoarea Kerci au drept scop amânarea alegerilor prezidențiale, consideră expertul Eduard Popov.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Situația din strâmtoarea Kerci a fost provocată artificial și corespunde intereselor președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, care vrea să amâne alegerile prezidențiale, a declarat pentru RIA Novosti directorul Centrului pentru Cooperare Informațională și Civică “Europa”, expertul în probleme ucrainene Eduard Popov.

"Conflictul din marea Azov a fost creat din nimic, este un conflict artificial. Ucraina a agravat în mod deliberat situația pentru a amâna alegerile pe o perioadă nedeterminată", a spus analistul. Acesta a precizat că popularitatea lui Poroșenko acum este foarte scăzută, prin urmare el încearcă să provoace Rusia la o intervenție armată pe teritoriul Ucrainei.

Navele ucrainene - reținute în portul din Kerci - Sputnik Moldova
Video
Imagini video: Navele militare ale Ucrainei, reținute și escortate în portul din Kerci

În opinia expertului, acest lucru i-ar permite Kievului să pună sub un moratoriu temporar organizarea alegerilor, prezentând, în dialogul cu Occidentul, Rusia în calitate de agresor. Totuși, occidentalii înțeleg foarte bine situația reală, a adăugat el.

“Dacă Rada Supremă va aproba introducerea stării de război, Poroșenko va tensiona situația nu doar în Azov, dar și în Donbas... Va funcționa efectul casei din cărți de joc de-a lungul frontierei de Est a Ucrainei”, a menționat Popov.

Alegerile prezidențiale din Ucraina urmează să aibă loc pe 31 martie 2019. Campania electorală va începe la sfârșitul lunii decembrie.

Fluxul de știri
0