Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cum o tânără din Ucraina îi înșela pe bătrânii din Moldova – Povestesc procurorii

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaНаручники. Cătușe
Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
O cetățeană a Ucrainei a fost trimisă în judecată după ce a înșelat mai mulți bătrâni din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 26 nov — Sputnik. O cetățeancă a Ucrainei riscă să fie condamnată în Republica Moldova pentru o serie de furturi, jafuri, escrocherii, precum şi pentru trecerea ilegală a frontierei. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a acesteia în judecată, anunță Secţia Relaţii Publice a Procuraturii Generale într-un comunicat de presă.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
Cu pile la procurori: Un bărbat din Bălți, reținut de CNA

Inculpata este acuzată de procurori că, în luna august a acestui an, ar fi profitat de neatenția unor vârstnici, pe care, prin înşelăciune, i-ar fi deposedat în total de peste 37 de mii de lei.

Potrivit probelor acumulate de oamenii legii, femeia ar fi comis trei fapte penale cu mod de operare asemănător în raionul Glodeni. Acesta se recomanda ca fiind venită din partea copiilor bătrânilor, care munceau peste hotare. Ulterior, urmărind unde victimele își păstrau economiile, profita de primul moment de neatenţie din partea acestora şi le însuşea toţi banii, după care dispărea.

Inculpata ar fi înșelat în condiții similare şi un bătrân din Străşeni, de la care a furat 5 mii de lei, pe numele ei fiind pornit un dosar pentru escrocherie.

Totuşi, procurorii nu exclud că victime ale acesteia ar putea exista şi în alte localităţi, pe care le îndeamnă să nu ezite să se adreseze organelor de drept.

Corupție - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Au fost reținuți doi procurori și doi polițiști din Chișinău

Învinuita, în vârstă de 32 de ani, este originară din regiunea Doneţk, nu este angajată în câmpul muncii şi la momentul comiterii crimelor se afla ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, trecând ilegal frontiera de stat prin eludarea de la controlul vamal.

În cadrul audierilor, aceasta şi-a recunoscut parţial vinovăţia în comiterea infracţiunilor imputate, o parte din banii furați fiind recuperați în cadrul percheziţiei corporale a învinuitei.

În prezent, aceasta se află în arest, iar dacă vina ei va fi demonstrată, ea riscă până la 7 ani închisoare.

Fluxul de știri
0