Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrian Candu pleacă astăzi la București

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Abonare
În zilele de 26-27 noiembrie, președintele Parlamentului Republicii Moldova se va afla într-o vizită de lucru la București.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Președintele Parlamentului Andrian Candu va efectua o vizită de lucru în România, în zilele de 26-27 noiembrie. Programul vizitei de la final de mandat a fost discutat în cadrul întrevederii speakerului cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Premierul României, Vasilica-Viorica Dăncilă, întreprinde o vizită în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip tete-a-tete cu Viorica Dăncilă. Ce au discutat cei doi premieri

Președintele Parlamentului a mulțumit ambasadorului Ioniță pentru proiectele derulate în Republica Moldova, în particular fiind anunțat că 845 de grădinițe au fost deja renovate cu suportul Guvernului României.

Discuțiile au mai vizat preluarea de către România, din 2019, a Președinției rotative a Consiliului EU, care va constitui o oportunitate pentru valorificarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, atât prin asistența în implementarea reformelor interne, cât şi prin mesajele echilibrate transmise în cadrul structurilor UE, despre situația internă din țara noastră.

Andrian Candu a subliniat interesul autorităților pentru organizarea unor alegeri corecte, democratice și transparente anul viitor, conform standardelor internațional acceptate, precum și asigurarea, după scrutinul parlamentar, a unei majorități pro-europene în Parlament și Guvern.

Prima vizită a lui Andrian Candu în calitate de președinte al Parlamentului Republicii Moldova a avut loc la București.

Fluxul de știri
0