Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Toți moldovenii vor fi amendați dacă vor face asta după ora 18.00

© Sputnik / Rodion ProcaBani
Bani - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Din data de 9 decembrie 2018, a intrat în vigoare noile modificări legislative, prin care au fost introduse noi amenzi pentru moldoveni.

Proprietarii apartamentelor și caselor de locuit vor plăti amenzi de până la 4,5 mii de lei, în cazul în care vor deranja liniștea vecinilor în intervalul orelor 18.00 – 08.00. Noile reguli și amenzi ai intrat în vigoare din data de 9 decembrie 2018.

Angela Matcov - Sputnik Moldova
Mii de imobile neînregistrate și neevaluate de stat: Ce-i așteaptă pe proprietari

Potrivit noilor modificări efectuate la Codul Contravențional al Republicii Moldova, în cazul tulburării liniștii publice cu zgomotul de la lucrările de reparație în intervalul orelor 18.00 – 08.00, vor fi aplicate amenzi pentru persoanele fizice de la 12 la 30 de unităţi convenţionale, adică de la 600 de lei până la 1,5 mii de lei.

Persoanele juridice vor fi sancționate de la 60 la 90 unități contravenționale sau de la 3 mii de lei până la 4,5 mii de lei.

Codul Contravențional prevedea până acum sancțiuni doar pentru tulburarea liniștii în timpul nopții, de la ora 22.00 până la ora 07.00, inclusiv prin cântare cu voce ridicată, semnalizare acustică, folosire cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuinţe sau în locuri publice, alte acţiuni similare.

Fluxul de știri
0