Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Omorul ca în filme, de lângă Chișinău, care a zguduit o țară întreagă

© Sputnik / Rodion ProcaСообщение о бомбе в банке Кишинева
Сообщение о бомбе в банке Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Criminalii i-au scos victimei ochii și i-au smuls pielea de pe față ca să nu fie recunoscută de rude.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Acum doi ani, în seara zilei de 25 noiembrie, în centrul orașului Strășeni, localitate situată la 20 de kilometri de Capitala Chișinău, se producea o crimă îngrozitoare. Acest omor a zguduit nu numai orașul Strășeni, dar întreaga țară.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Unul dintre asasini Cristinei Parhomenco i-a bătut pe angajații penitenciarului

Cristina Parhomenco, o minoră de 14 ani din Strășeni, elevă în clasa a VIII-a, a fost omorâtă cu cruzime, în seara zilei de 25 noiembrie 2016, de alți patru minori. Asasinii aveau vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia, de 15 și 16 ani, au fost reținuți la câteva zile de la săvârșirea crimei și plasați în arest preventiv în izolator. În ianuarie 2017 a fost extrădat în Moldova cel de-al treilea suspect: un adolescent de 17 ani, cel mai mare ca vârstă în acest dosar. El a fost reținut la trecerea frontierei româno-ungare.

Minorul de 13 ani a fost eliberat. Potrivit legislației naționale, acesta nu putea fi tras la răspundere penală. Minorul a fost luat la evidența poliției.

Crima a avut loc în baza unui scenariu de film

Cei cinci tineri s-au întâlnit vineri seara, 25 noiembrie 2016, în parcul central din Strășeni, pentru a marca începutul unui week-end. Adolescenții nu aveau un plan bine determinat al timpului liber pe care urma să-l petreacă în parc. La un moment dat, potrivit martorilor, minorii au început să se certe. Strigătele și injuriile au fost auzite de mai mulți trecători și martori din preajmă, însă nimeni nu a dat atenție acestui fapt, devenit deja fenomen în Republica Moldova.

Până aici totul era transparent. Însă seara, Cristina Parhomenco nu s-a întors acasă. Mama sa și sora mai mare au început să se îngrijoreze. Acestea au solicitat ajutorul poliției, dar și a prietenilor pentru a o căuta pe adolescenta dispărută. La aproape cinci zile de la dispariție, trupul Cristinei Parhomenco a fost găsit de un grup de voluntari într-o clădire aflată în construcție în centrul orașului Strășeni.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Crima din Strășeni se repetă. Omor săvârșit cu bestialitate de doi minori

Potrivit informațiilor Sputnik, tânărul de 17 ani, a fost inițiatorul omorului adolescentei Cristina Parhomenco. Surse din cadrul anchetei au declarat pentru agenție că acesta le-ar fi propus celorlalți participanți la omor ca fetei să-i fie scoși ochii, pentru că în opinia sa pe retină rămâne ultima imagine văzută de om. Martorii care au găsit-o pe Cristina Parhomenco ucisă susțin că aceasta avea ochii scoși și pielea jupuită de pe față.  Minora era dezbrăcată și ascunsă sub un morman de pietre și bârne într-o casă aflată în construcție chiar în centrul orașului Strășeni.

Criminalii minori și-au recunoscut în totalitate vina

Minorii care deja și-au primit sentința în cazul teribilului omor al adolescentei de 14 ani din Strășeni și-au recunoscut vina. Aceștia au povestit procurorilor din Strășeni cum au ucis-o pe Cristina Parhomenco.

Îngrozitor este faptul că cei patru criminali nu au avut nici un motiv pentru ca să o omoare pe Cristina Parhomenco. Aceștia nici măcar nu și-au cerut iertare de la părinții Cristinei Parhomenco pentru fapta săvârșită. Din contra, în perioada când avea loc judecata, dar și după pronunțarea sentințelor, mama și sora mai mare a minorei ucise erau amenințate de criminali.

Peste câțiva ani criminalii care au ucis-o pe Cristina vor ieși din închisoare

În aprilie 2017, Judecătoria Strășeni i-a condamnat pe trei criminali minori la 6 ani și 8 luni de închisoare.

Fluxul de știri
0