Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unul dintre asasini Cristinei Parhomenco i-a bătut pe angajații penitenciarului

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre minorii care a ucis-o pe Cristina Parhomenco riscă să mai stea 12 ani în pușcărie pentru agresiune sexuală și violență față de angajații Penitenciarului 13

Траурное фото Кристины Пархоменко в гимназии имени Михай Витязул - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un an de la omorul din Strășeni. Cum a fost ucisă Cristina Parhomenco
CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Unul dintre minorii condamnaţi pentru omorul adolescentei din Străşeni Cristina Parhomenco este învinuit de procurori de acţiuni violente cu caracter sexual şi nesupunerea prin violenţă cerinţelor legitime ale administraţiei Penitenciarului nr. 13 din Chișinău. 

Potrivit actului de învinuire întocmit de Procuratura municipiului Chişinău, în intervalul noiembrie – decembrie 2017, inculpatul a agresat sexual un alt coleg de celulă din Penitenciarul nr. 13, aplicându-i şi multiple lovituri. Deţinutul i-a mai îndemnat şi pe alţi patru colegi de celulă să agreseze sexual victima, căreia i-au fost cauzate leziuni corporale.

De asemenea, pe 1 ianuarie, în celula în care era deţinut inculpatul, au fost auzite zgomote, iar la solicitările angajaților penitenciarului de a respecta condiţiile de detenţie, acestea au fost neglijate în repetate rânduri. După sosirea grupei operative, inculpatul a chemat deţinuţii la nesupunere în grup, numindu-i pe angajații instituţiei cu cuvinte necenzurate. Deținutul a lovit doi gardieni cu un obiect metalic, iar când a fost imobilizat, agresorul a lovit cu piciorul un alt supraveghetor.

Vitalie Vlad - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Imagini exclusive cu adolescentul criminal din Strășeni, extrădat în Moldova

Procurorii au expediat în judecată cauzele penale de învinuire a inculpatului şi complicilor săi. Dacă vor fi recunoscuţi culpabili de cele incriminate, aceștia riscă să petreacă încă 12 ani după gratii.

Minorul din Strășeni, împreună cu alți trei adolescenți, a ucis-o, în seara zilei de 25 noiembrie 2016, pe Cristina Parhomenco, o minoră de 14 ani din Strășeni, elevă în clasa a VIII-a. Asasinii aveau vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia, de 15 și 16 ani, au fost reținuți la câteva zile de la săvârșirea crimei. În ianuarie 2017 a fost extrădat în Moldova și cel de-al treilea suspect: un adolescent de 17 ani, cel mai mare ca vârstă în acest dosar. El a fost reținut la trecerea frontierei româno-ungare. Minorul de 13 ani a fost eliberat. Potrivit legislației naționale, acesta nu poate fi tras la răspundere penală. 

În aprilie 2017, Judecătoria Strășeni i-a condamnat pe cei trei criminali minori la 6 ani și 8 luni de închisoare.

Fluxul de știri
0