Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Theresa May, despre Brexit: Este o înțelegere corectă și în interesul național al Angliei

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul britanic a declarat duminică că focusarea în această săptămână va fi pe viitoarele relațiilor cu Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Theresa May a declarat duminică că se va întâlni cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Bruxelles, pentru a specifica condițiile acordului Brexit.

Theresa May - Sputnik Moldova
Brexit: Theresa May - Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană în martie 2019

Prim-ministrul britanic a declarat că, în această săptămână, ne vom concentra pe viitoarele relațiilor cu Uniunea Europeană.

”Următoarele șapte zile vor fi critice, ele vor fi despre viitorul acestei țări”, a declarat premierul Theresa May pentru Sky News.

De asemenea, șeful guvernului a declarat că blocajul şi pasul făcut înapoi a fost doar o politică de asigurare și poate fi doar temporară.

Cu o zi înainte de declarație, May îndemna Parlamentul britanic să aprobe proiectul de acord privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, susținând că nu există nicio alternativă.

In this image from TV, Britain's Prime Minister Theresa May gives a statement to parliament Monday July 9, 2018. - Sputnik Moldova
Brexit: Guvernul britanic ar putea să cadă - Alegeri parlamentare anticipate

Vorbind despre unele "decizii dificile" pe care a trebuit să le facă, precum și recentul șir de demisii ale cabinetului, a susținut că înțelegerea va pune capăt, în primul rând, liberei circulații a imigranților în țară.

”Pentru prima dată într-o generație sau mai mult, vom decide cine vine în această țară și, la fel de important, cine nu” a spus sfidător premierul.

Continuând, May a sugerat că acordul Brexit va proteja "milioane de locuri de muncă britanice în întreaga țară", va încheia plăți anuale considerabile la bugetul UE și va asigura că Curtea Europeană de Justiție nu are jurisdicție asupra Regatului Unit.

Fluxul de știri
0