Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Theresa May - Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană în martie 2019

© AP Photo / Matt DunhamTheresa May
Theresa May - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Premierul britanic, Theresa May, a spus că totul în Acord vizează asigurarea va fi gata până la 1 ianuarie 2021.

CHIȘINĂU, 16 nov - Sputnik. Premierul britanic, Theresa May, a confirmat vineri că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în conformitate cu programul.

Brexit - Sputnik Moldova
Brexit: Proiectul de Acord a fost publicat de Comisia Europeană

Ea a mai spus că, în relațiile viitoare, Parlamentul Regatului Unit va avea puterea de a decide cine intră în țară.

Theresa May a subliniat faptul că Brexitul a făcut ca guvernul britanic să fie de acord să "menține integritatea" Regatului Unit.

Referindu-se la preocupările că Brexit ar duce la un deficit de medicamente fabricate în UE, ea a spus că Departamentul pentru Sănătate și Asistență Socială din Marea Britanie „lucrează cu atenție„ cu companiile care furnizează medicamente.

"Când înțelegerea va fi finalizată, sper că fiecare parlamentar va analiza necesitatea de a ne asigura că am îndeplinit rezultatul referendumului (2016)", a spus ea.

Regatul Unit a inițiat procesul de retragere din Uniunea Europeană după un referendum din iunie 2016. Separarea formală este prevăzută să aibă loc în martie 2019, dar pentru moment guvernul britanic negociază termenii divorțului cu UE.

Comisia Europeană - Sputnik Moldova
Uniunea Europeană: Plan de urgență în cazul unui Brexit „haotic” - Ce prevede documentul

După luni de discuții dure, Theresa May a anunțat săptămâna aceasta că guvernul britanic aprobase un acord provizoriu privind Brexit. Acordul controversat a fost grav criticată în cadrul Partidului Conservator și dincolo de acesta, determinând o serie de demisii în guvern.

Consiliul European va organiza o reuniune pentru a finaliza un acord Brexit pe 25 noiembrie, atâta timp cât nu se întâmplă nimic neprevăzut, a declarat președintele Consiliului, Donald Tusk, după o întâlnire cu negociatorul șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier.

Fluxul de știri
0