Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvatorii, în stare de alertă în contextul schimbării bruște a vremii

© Facebook / INPZăpadă pe carosabil în nordul ţării
Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Abonare
Salvatorii îi atenționează pe șoferii să fie precauți atunci când circulă pe șosele din țară, întrucât astăzi sunt prognozate ninsori puternice și lapoviță.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îi atenționează pe șoferi să iasă pe șosele din țară doar după ce mijloacele de transport sunt echipate cu pneuri de iarnă.

Mai mult, salvatorii îi îndemnă pe șoferi să aibă în portbagajul mașinii o lopată, nisip și lanțuri. Totodată este indicat ca bateria telefonului mobil să fie încărcată, iar în caz de situații de risc persoanele să poată apela de urgență Serviciul 112.

Снег - Sputnik Moldova
Ciclon în Moldova: ninsori puternice, nămeți și ghețuș

De asemenea, pompierii recomandă cetățenilor să respecte normele antiincendiare în special ce ține de folosirea surselor de încălzire. Pentru a preveni situațiile de risc, oamenii sunt rugați să țină cont de avertizări și să asculte mesajele autorităților.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi sunt prognozate precipitații puternice  (7 – 15 litri/metru pătrat) predominant sub formă de zăpadă și lapoviță. Izolat, se va depune polei, pe drumuri - ghețuș și troiene de zăpadă.

Fluxul de știri
0