Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ciclon în Moldova: ninsori puternice, nămeți și ghețuș

© Sputnik / Miroslav RotariСнег
Снег - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit prognozelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, luni, 19 noiembrie, se prevăd precipitații puternice de 7-15 litri pe metrul pătrat, predominant sub formă de zăpadă și lapoviță.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik.  Pentru ziua de 19 noiembrie,  meteorologii au emis cod galben de condiții complicate ale vremii.  

Potrivit prognozelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, luni, 19 noiembrie, se prevăd precipitații puternice de 7-15 litri pe metrul pătrat, predominant sub formă de zăpadă și lapoviță. Se vor forma depuneri de lapoviță, izolat polei, pe drumuri ghețuș și troiene de zăpadă.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează conducătorii auto să iasă în trafic doar după ce mijloacele de transport sunt echipate cu pneuri de iarnă. Salvatorii îndeamnă șoferii să țină în portbagajul mașinii o lopată, nisip și lanțuri. Totodată este indicat ca bateria telefonului mobil să fie încărcată, iar în caz de situații de risc persoanele să poată apela de urgență Serviciul 112.

Зима - Sputnik Moldova
Mâine cerul va cădea pe pământ: Cod galben de ninsori în toată țara

Pompierii recomandă cetățenilor să respecte normele antiincendiare în special ce ține de exploatarea surselor de încălzire. Pentru a preveni situațiile de risc oamenii sunt rugați să țină cont de avertizări și să asculte mesajele autorităților.

Inspectoratul Național de Patrulare informează că la această oră pe întreg teritoriul țării ninge viscolit. Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru deszăpezirea drumurilor și presărarea materialului antiderapant. Potrivit Poliției, trasee blocate nu sunt, însă transportul circulă cu greutate.

Autoritățile atenționează că din cauza viscolului starea drumurilor poate brusc să se schimbe.

La moment pe teritoriul țării activează în regim sporit 53 de echipaje mobile și 110 inspectori de patrulare.

În ultimele 24 de ore au avut loc 4 accidente rutiere grave, soldate cu 4 persoane traumatizate.

Fluxul de știri
0