Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Israel: Alegerile parlamentare se amână, Netaniahu a reușit să „salveze situația”

© AP Photo / Gali Tibbon/Pool Beniamin Netaniahu
Beniamin Netaniahu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul israelian, Beniamin Netaniahu, a anunțat că țara a reușit să evite alegerile parlamentare anticipate, depășind criza politică declanșată de ieșirea fostului ministru al Apărării Avigdor Liberman din coaliția de guvernare.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Prim-ministrul Israelului, Beniamin Netanyahu a anunțat că a reușit să salveze coaliția de guvernare, evitând declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

“Sunt bucuros că eforturile mele au dat rod. Mai avem un an până la alegeri”, a spus el în cadrul ședinței fracțiunii parlamentare a partidului Likud.

Avigdor Liberman - Sputnik Moldova
Israel: Ministrul Apărării, Avigdor Liberman, și-a anunțat demisia

Reamintim că pe 16 noiembrie a avut loc o întrevedere între prim-ministrul Israelului, liderul partidului “Likud”, Benjamin Netanyahu, și ministrul Educației, liderul partidului „Vatra evreiască - Habait Hayehudi”, Naftali Bennett. Părțile anunțaseră că nu au reușit să ajungă la un acord care ar permite păstrarea coaliției de guvernare.

În aceste condiții, devenise tot mai posibilă dizolvarea parlamentului și organizarea unor alegeri parlamentare anticipate.

Criza a fost provocată de liderului partidului “Casa Noastră Israelul”, Avigdor Liberman, care și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Apărării și ieșirea din coaliția de guvernare.

Liberman era nemulțumit de decizia guvernului de încheiere a un armistițiu cu insurgenții din Fâșia Gaza.

Fluxul de știri
0