Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Israel: Ministrul Apărării, Avigdor Liberman, și-a anunțat demisia

© East News / AP/FOTOLINKAvigdor Liberman
Avigdor Liberman - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Apărării Israelului, Avigdor Liberman, și-a anunțat demisia din cauza dezacordului cu decizia Cabinetului de Miniștri de încetare a acțiunile militare în Fâșia Gaza.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Ministrul Apărării Israelului, Avigdor Liberman, și-a anunțat demisia din cauza dezacordului cu încetarea acțiunilor militare împotriva insurgenților palestinieni din Fâșia Gaza.

Beniamin Netaniahu - Sputnik Moldova
Netaniahu: Declarație cu privire la relațiile dintre Israel și Rusia

Plecarea liderului partidului Casa Noastră Israelul din fruntea Ministerului Apărării nu-l lipsește pe prim-ministrul țării, Beniamin Netaniaju, de susținerea majorității parlamentare, însă reduce din ponderea coaliției de dreapta până la 61 de mandate din cele 120, sporind șansele unor alegeri anticipate.

"Sunt aici pentru a-mi anunța demisia din funcția de ministru al Apărării", a declarat Liberman în cadrul unei conferințe de presă.

Anterior acesta a evitat să pună în aplicare decizia Guvernului de încetare a acțiunilor militare în Fâșia Gaza după câteva zile de schimburi de focuri cu insurgenții palestinieni, care au acceptat un armistițiu, respectându-l începând cu ziua de ieri.

Флаг Израиля - Sputnik Moldova
Un cetățean moldovean, ucis în Israel pentru cuvântul „hahol”

Politicianul a declarat că informațiile potrivit cărora ar fi votat în favoarea acestei decizii reprezintă un fake news și a îndemnat din nou la aplicarea unor lovituri dure asupra enclavei controlate de HAMAS.

Liberman ocupă postul de ministru al Apărării din anul 2016, la un an de la alegerile parlamentare. În două guverne precedente, conduse de Netaniahu, acesta a deținut portofoliul ministrului Afacerilor Externe.

Fluxul de știri
0