Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avertisment: Brexit - Respingerea acordului și ieșire haotică din cadrul Uniunii Europene

© AFP 2024 / OLI SCARFFBrexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul britanic Theresa May a declarat anterior că următoarea săptămână de negocieri va fi „intensă”, pe măsură ce Londra finalizează detaliile acordului privind ieşirea din Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Secretarul de stat pentru Irlanda de Nord, Karen Bradley, a declarat luni că respingerea acordului recent negociat de Parlamentul britanic cu UE ar putea duce la o ieșire haotică din bloc, fără reguli de joc prestabilite.

„Să nu ne iluzionăm, faptul de a nu accepta acest acord nu este o alegere bună. Va fi o ieșire dezordonată, potențial foarte haotică din Uniunea Europeană pentru Regatul Unit și cred cu tărie că politicienii din întregul Regat Unit trebuie să pună interesul național pe primul loc”, a declarat Karen Bradley, citată de Sputnik International.

Theresa May - Sputnik Moldova
Brexit: Theresa May - Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană în martie 2019

Declarația vine pe fondul criticării aspre a proiectului de acord, negociat de guvernul Theresa May. După anunțarea acordului, ministrul pentru Brexit, Dominic Raab, a demisionat din cabinet, susținând că acordul este „profund eronat”.

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a declarat că opoziția ar vota împotriva acordului, adăugând totuși că nu vor avea suficiente voturi pentru a-l opri.

Regatul Unit a votat să părăsească Uniunea Europeană într-un referendum organizat în iunie 2016, ieşire programată să aibă loc la sfârșitul lunii martie 2019, în ciuda unui număr de probleme care au împiedicat negocierile, în special legate de graniţa irlandeză și  de relațiile economice post-Brexit dintre Marea Britanie şi țările UE.

Fluxul de știri
0