Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune de amploare a PCCOCS: Iată ce făceau două grupări criminale la Soroca - Foto

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaРабота вневедомственной охраны московской полиции
Работа вневедомственной охраны московской полиции - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oamenii legii au fost uluiți de ceea ce au găsit în urma perchezițiilor la domiciliul unuia dintre suspecți.

CHIȘINĂU, 11 mai — Sputnik. O grupare criminală din Soroca a fost destructurată în urma unei operațiuni de amploare a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Inspectoratului Național de Investigații.

Oamenii legii au documentat, pe parcursul a două luni, activitatea infracțională a două grupări criminale, specializate în punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari în localitățile din raionul Soroca.

Reţinuţi cu suportul BPDS “Fulger”, pentru săvârşirea jafurilor la staţiile peco - Sputnik Moldova
Societate
Criminali periculoși de origine azeră, prinşi în Moldova: Imagini video cu reţinerea lor

Astfel, la sfârșitul lunii martie 2018, în urma efectuării a 5 percheziții la suspecții care se ocupau de cultivarea și realizarea drogurilor de tip marijuana, la domiciliul unuia din membrii grupării criminale a fost depistat un laborator dotat și echipat cu tehnică performantă pentru cultivarea plantelor de cânepă. În gospodăria acestuia au mai fost depistate și ridicate bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 lei, care au fost sustrase anterior din aceeași localitate, fapt pentru care IP Soroca, la data de 22 februarie 2018, a pornit o cauză penală fără autor.

În urma acțiunilor întreprinse a fost reținut liderul grupării, în vârstă de 40 ani, originar din raionul Soroca, împreună cu alți trei complici cu vârste cuprinse între 20-25 ani, care se ocupau nemijlocit de realizarea marijuanei.

În vederea destructurării altei grupări criminale specializate în realizarea pastilelor extazy, amfetaminei și hașișului pe teritoriul raionului Soroca, după trei luni de investigații, procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii INI au stabilit că suspecții comercializau pastilele extazy la un preț de 250 lei bucata, hașișul la un preț de 100 lei gramul și amfetamina la un preț de 700 — 900 lei gramul, diferitor consumatori din Soroca.

Urmare a probelor acumulate, au fost efectuate 15 percheziții la domiciliile și automobilele suspecților, originari și domiciliați în raionul Soroca, cu vârste cuprinse între 20-50 ani, fiind depistate și ridicate telefoane mobile, bani proveniți din activitatea infracțională, înscrisuri de ciornă și droguri în proporții deosebit de mari, în special marijuană, pastile extazy, hașiș și amfetamină. În urma operațiunii au fost reținuți patru suspecți.

Fluxul de știri
0