Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune de amploare a Poliției: Vezi ce făcea o grupare criminală la Orhei - Video

© Photo : IGPPoliţie, reţinere, grupare criminală - Imagine Simbol
Poliţie, reţinere, grupare criminală - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale i-au reținut pe membrii unui grup criminal organizat.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 30 și 48 de ani, au fost reținuți de oamenii legii în cadrul unei cauze penale privind circulația ilegală de droguri.

Potrivit Poliției, învinuiții făceau parte dintr-un grup criminal organizat, specializat în distribuirea pe teritoriul raionului Orhei a stupefiantelor de tip „Subutex”, în proporţii deosebit de mari.

Drogurile erau aduse prin contrabandă din Uniunea Europeană și Ucraina, iar ulterior erau comercializate en-gros pe teritoriul țării.

Distribuitorii comercializau substanțelor narcotice în doze mai mici, la prețul de 1500 de lei pentru o comprimată, persoanelor dependente de droguri, inclusiv deținuților.

reţinere poliţie şantaj - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială: Vezi ce făcea o grupare criminală în Moldova și cum aduna „Obșeacul”

Timp de trei luni, oamenii legii au monitorizat acțiunile criminale ale infractorilor. Astfel, au fost identificate persoanele implicate şi locurile de depozitare a drogurilor.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele învinuiților, au fost depistate droguri în cantități deosebit de mari – pastile de tip „Subutex”, „Suboxon”, plante de marijuană, bani obținuți în urma comercializării stupefiantelor, precum și obiecte de valoare istorică și culturală, proveniența cărora va fi stabilită.

Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupării criminale riscă privațiune de libertate de la 7 până la 15 ani.

Fluxul de știri
0