Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marea Britanie: Oficiali corupţi transferă milioane către grupări criminale

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaLire sterline
Lire sterline - Sputnik Moldova
Abonare
Milioane de lire sterline din ajutoarele internaționale alocate de Marea Britanie sunt direcţionate, de către oficiali corupţi, către infractori din grupuri de crimă organizată, potrivit rapoartelor Agenției Naționale pentru Combaterea Criminalităţii.

BUCUREŞTI, 7 nov – Sputnik, Doina Crainic. Dezvăluirile sunt făcute în rapoarte emise de Agenția Națională pentru Combaterea Criminalităţii (ANC), în cooperare cu ministerul de Interne condus de Sajid Javid.

Lei - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Sute de milioane, încasate la buget: Vezi care instituție de stat are cu ce se lăuda

„Crima organizată constituie cea mai mare amenințare la adresa securității naționale cu care se confruntă Marea Britanie și erodează permanent economia și comunitățile noastre”, precizează Javid în cuvântul înainte scris la documentul prezentând strategia pentru combaterea criminalităţii.

„Criminalii periculoşi și organizați care operează în Marea Britanie exploatează sexual copii și îi ţintesc fără milă pe cei mai vulnerabili, distrugând vieți și comunități”, adaugă ministrul, care a recunoscut că activitățile acestor criminali costă Marea Britanie „cel puțin 37 de miliarde de lire sterline în fiecare an”.

Referindu-se la natura globală a „reţelei criminale” în care a ajuns şi Regatul Unit, Javid vorbeşte despre o legătură directă dintre „drogurile vândute pe străzile noastre, violența legată de acest comerț, rețelele care trafichează copii vulnerabili și adulți, aduşi în Marea Britanie, și politicienii și oficialii de stat corupți din străinătate care oferă servicii și adăpost rețelelor criminale internaționale”.

Reținere - Sputnik Moldova
Societate
Afacere ilegală pe picior mare: Au fraudat statul de 3 milioane de lei

Potrivit cotidianului Daily Mail, citat de Breitbart, unul dintre motivele pentru care Marea Britanie a devenit ţintă pentru aceşti criminali este bugetul exorbitant de mare și controversat alocat pentru ajutoarele internaţionale, Marea Britanie direcţionând în jur de 14 miliarde de lire sterline pe an pentru aceste ajutoare în întreaga lume, în ciuda reducerii semnificative a serviciilor publice pe plan intern și a necesităţii efectuării de investiții pentru pregătirea Brexit.

Cotidianul britanic precizează că ANC efectuează în prezent un număr de investigații cu privire la ceea ce descrie ca fiind „bani care sunt furați sau chiar transferaţi către grupurile de crimă din țările sărace de către propriile regimuri corupte”.

Fluxul de știri
0