Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sute de milioane, încasate la buget: Vezi care instituție de stat are cu ce se lăuda

© Sputnik / Miroslav RotariLei - Imagine Simbol
Lei - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O instituție de stat a prezentat raportul de activitate pentru săptămâna trecută, precizând că a adus în buget sute de milioane de lei.

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. În perioada 17 — 23 septembrie 2018, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat un venit de 451,3 milioane lei, perfectând 10870 de declarații vamale.

În același timp, pe parcursul săptămânii trecute, au fost constatate peste 150 de încălcări ale legislației vamale.

Контрабанда сигарет - Sputnik Moldova
Societate
Câinele erou al Serviciului Vamal: Iată ce a făcut acesta - Foto

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum.

Totodată, în perioada 17 — 23 septembrie au fost întocmite peste 20 de procese verbale cu privire la contravenție şi au fost aplicate amenzi de peste 100 de mii de lei.

În perioada vizată, fluxul unităților de transport a constituit peste 96 de mii de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18827 și respectiv 13906 traversări.

Fluxul de știri
0