Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donald Trump trimite 15 mii de militari la frontieră: Nimeni nu va intra în țară!

© Sputnik / Oksana Dzhadan / Accesați arhiva multimediaMilitar SUA - Imagine Simbol
Militar SUA - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele american Donald Trump a anunțat că va disloca peste 15 mii de militari la frontiera de Sud a Statelor Unite pentru a stopa pătrunderea în țară a caravanei de imigranți ilegali.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. La frontiera cu Mexic vor fi dislocați până la 15 mii de militari pentru a preveni pătrunderea în țară a caravenei imigranților ilegali, a anunțat președintele SUA, Donald Trump.

Tehnică militară americană în Iraq - Sputnik Moldova
Care a fost "cea mai mare greșeală" a SUA din istorie? Trump are un răspuns

Prin teritoriul Mexicului spre SUA se îndreaptă o caravană cu migranți din Honduras.

Potrivit ultimelor date ale autorităților mexicane, în caravană se află peste 3,6 mii de persoane. Anterior, Trump a anunțat că în caravana care se îndreaptă spre frontiera de Sud a Statelor Unite ar exista criminali și persoane necunoscute, originare din Orientul Apropiat. Pentru a preveni pătrunderea migranților pe teritoriul SUA, autoritățile au expediat 800 de militari în ajutorul grănicerilor.

"În ceea ce privește caravana, care este foarte periculoasă, vedeți ce se întâmplă, militarii noștri sunt pregătiți. Avem 5 mii de militar, dar vor fi 10-15 mii, precum și grăniceri, colaboratori ai serviciului migrație și altele. Nimeni nu va intra, nu vom permite", a spus Trump jurnaliștilor.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Trump șochează din nou: Iată ce vrea să facă de această dată

De asemenea, acesta și-a exprimat îngrijorarea față de formarea celei de-a doua caravane a migranților în Salvadore și a confirmat că administrația SUA examinează decizia de încetare oferirii oricărui ajutor acestui stat, precum și celor vecine, de unde vin migranții.

Caravana migranților din Salvadori și-a început mișcarea în direcția SUA duminică. Aceștia se deplasează pe jos din capitala țării, inilial până în orașul La Hachadura, aflat la frontieră cu Guatemala, apoi până în Mexic, pentru a traversa frontiera și pentru a se îndrepta spre SUA. Printre motivele invocate de participanții la caravană este dorința de a fugi de violențele din statul central american și asigurarea unui trai mai bun.

Fluxul de știri
0