Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Care a fost "cea mai mare greșeală" a SUA din istorie? Trump are un răspuns

© Sputnik / Талгат Калиев / Accesați arhiva multimediaTehnică militară americană în Iraq
Tehnică militară americană în Iraq - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul de la Casa Albă califică drept ”eroare a tuturor timpurilor” introducerea trupelor americane în Orientul Apropiat.

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. Campania militară din Orientul Apropiat a fost gafa majoră a politicii SUA, a declarat președintele Donald Trump într-un interviu oferit Hill.TV.

"Cea mai mare greșeală a țării noastre a fost introducerea trupelor în Orientul Apropiat în perioada lui Bush", a spus Trump.

Totuși, potrivit lui, Obama, posibil, de asemenea a procedat incorect când a trimis soldați acolo.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Al Treilea Război Mondial: Trump era pe cale să declare război Coreei de Nord

Trump a reamintit despre numeroasele victime, adăugând că SUA au irosit în campania din Orientul Apropiat peste șapte trilioane de dolari.

„Am putea înțelege războiul civil. Războiul civil e un război civil. E altceva. Introducerea trupelor noastre în Orientul Apropiat, v-aș spune, este cea mai proastă decizie a țării", a declarat președintele SUA.

Potrivit aprecierilor Pentagonului, costurile campaniilor militare în Irak, Afganistan și Siria, care au avut loc între anii 2001 și 2018, ajung la 1,52 trilioane de dolari.

Universitatea Brown, la rândul ei, consideră că până la septembrie 2017 SUA au cheltuit peste 5,6 trilioane de dolari pentru două războaie, precum și pentru acțiuni militare în Pakistan și Siria. În afară de aceasta, în această sumă se includ și cheltuielile pentru asigurarea securității naționale și protecția sănătății veteranilor.

Fluxul de știri
0