Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump șochează din nou: Iată ce vrea să facă de această dată

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Donald Trump șochează din nou opinia publică și amenință că Statele Unite se vor retrage din Tratatul SUA-Rusia privind eliminarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acţiune (INF).

CHIȘINĂU, 21 oct — Sputnik. Statele Unite se vor retrage din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), a declarat președintele american Donald Trump jurnaliştilor în Elko, Nevada.

El a explicat această decizie prin presupusa încălcare a tratatului de către Rusia.

Potrivit președintelui SUA, Statele Unite trebuie să-și dezvolte armele.

German Left Party Criticizes US Nuclear Weapons’ Deployment - Sputnik Moldova
Trump planifică ieșirea SUA din Tratatul cu Rusia privind armele nucleare

New York Times scris vineri că Washingtonul intenționează să se retragă din Tratatul INF, iar consilierul pentru securitatea națională al președintelui american, John Bolton, va informa Moscova în timpul vizitei sale în Rusia, programată pentru săptămâna viitoare.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat anterior că Moscova are întrebări serioase pentru a le adresa Statelor Unite privind unele "lacune" pe care americanii le admiteau în aplicarea Tratatului.

Semnat pe 8 decembrie 1987 de către președintele american Ronald Reagan și secretarul general al Partidului Comunist, Mihail Gorbaciov, Tratatul INF vizează distrugerea în trei ani a rachetelor cu o rază de la 500 la 5500 km. În mai 1991, condițiile acordului au fost îndeplinite: Uniunea Sovietică a distrus mai mult de 1700 de rachete balistice și rachete bazate la sol, iar Washingtonul s-a debarasat de 859. Încheiat pe o perioadă nedeterminată, Tratatul permite fiecărei părți să-l părăsească, justificând indispensabilitatea gestului său. În ultimii 30 de ani, Moscova și Washingtonul s-au acuzat reciproc de încălcarea documentului și au amenințat să se retragă din acesta.

Fluxul de știri
0