Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Erdogan anunță o operațiune militară de amploare împotriva kurzilor din Siria

© REUTERS / Khalil AshawiMilitarii turci în Siria
Militarii turci în Siria - Sputnik Moldova
Abonare
Turcia intenționează să demareze o nouă operațiune militară de amploare în Siria împotriva formațiunilor kurde.

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. În curând, Turcia va demara o operațiune militară de amploare împotriva forțelor de autoapărare ale kurzilor sirieni, la Est de râul Eufrat, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova
Erdogan: SUA atrag lumea într-un război economic prin practici comerciale „nechibzuite”

Nu vom permite ca la est de Eufrat să fie creată o structură teroristă, o vom distruge. Pas cu pas, vom curăți colină după colină, a menționat el într-un discurs rostit în fața fracțiunii parlamentare a Partidului Justiției și Dezvoltării,

Erdogan a subliniat că toate pregătirile pentru operațiune au fost deja finalizate.

Ankara consideră UPG (forțele de autoapărare ale kurzilor), care controlează cu susținerea SUA teritoriile Siriei la est de Eufrat, o organizație teroristă care are legături cu Partidul Muncitoresc al Kurdistanului (PYD).

Deux bonbonnes de chlore sont tombées entre les mains des terroristes de Daech en Syrie - Sputnik Moldova
Ministerul rus al Apărării: Butelii cu clor au ajuns în mâinile Statului Islamic din Siria

În ianuarie, Ankara demarase operațiunea Ramura de Măslin împotriva forțelor kurde din orașul sirian Afrin. În martie, localitatea a trecut sub controlul armatei turce.

Potrivit lui Erdogan, Turcia intenționează să creeze la est de Eurfrat o zonă de securitate. El a subliniat că Ankara va continua operațiunile antiteroriste în regiunile de frontieră cu Siriai și Irak.

Fluxul de știri
0