Ministerul rus al Apărării: Butelii cu clor au ajuns în mâinile Statului Islamic din Siria

© Photo : Capture d'écran: Youtube/ Ministère russe de la DéfenseDeux bonbonnes de chlore sont tombées entre les mains des terroristes de Daech en Syrie
Deux bonbonnes de chlore sont tombées entre les mains des terroristes de Daech en Syrie - Sputnik Moldova
Abonare
Teroriștii din Statul Islamic au ajuns în posesia a două butelii de clor în Siria în urma acțiunilor iresponsabile ale țărilor occidentale, susține Centrului rus pentru reconcilierea părților conflictuale din Siria. Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip care prezintă momentul acaparării acestora de către teroriști.

BUCUREŞTI, 11 oct — Sputnik. Două butelii cu clor au ajuns în mâinile teroriștilor din Statului Islamic din Siria, în timpul unui atac asupra radicalilor din frontul al-Nusra din Latamna, a anunțat Centrul rus pentru reconcilierea părţilor conflictuale din Siria.

"O bandă pro Statul Islamic a atacat marți (9 octombrie) un post de comandă al grupului terorist Hayat Tahrir al-Sham. Patru radicali și doi membri ai Căştilor Albe au fost uciși. Două butelii de clor au fost luate de la postul de comandă", a menţionat Centrul într-o declarație.

Buteliile furate au fost transportate în sudul guvernoratului Alep și au fost predate "teroriștilor grupului Hurras ad-Din", se spune în declarație.
Ministerul rus al Apărării a postat un videoclip care arată un tractor galben care scoate buteliile dintr-o grotă.

Potrivit lui Vladimir Savchenko, șeful Centrului rus, agenții toxici au ajuns în mâinile teroriștilor din cauza acțiunilor iresponsabile ale reprezentanților țărilor occidentale.

"Țările occidentale, care pregătesc provocări împotriva trupelor guvernamentale siriene cu ajutorul bandelor, nu iau în considerare complexitatea situației din zona de escaladare Idlib. Aceste acțiuni iresponsabile au permis teroriștilor Statului Islamic să intre în posesia agenților toxici", a spus Savchenko. 

Fluxul de știri
0