Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Erdogan: SUA atrag lumea într-un război economic prin practici comerciale „nechibzuite”

© AP Photo / Presidential Press Service/PoolRecep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a sugerat că Washingtonul împing piața mondială într-un război economic "nemilos" prin practicile lor comerciale iresponsabile.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. "Abordarea unilaterală și nesăbuită a Guvernului american trage lumea noastră, din ce în ce mai mult, într-un război economic nemilos care dăunează fiecărui jucător [pe piața mondială]", a declarat Erdogan într-un articol pentru ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Președintele turc a chemat Ankara și Berlinul să contracareze conflictele comerciale distrugătoare împreună cu alte țări.

Премьер-министр Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время совместной с президентом России Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Politică
Vizita lui Erdogan în Moldova - detalii de ultimă oră

Articolul lui Erdogan a fost publicat înainte de vizita sa de stat în Germania, la invitația președintelui german Frank-Walter Steinmeier. În timpul călătoriei sale, președintele turc este așteptat să se întâlnească cu omologul său german și cancelarul Angela Merkel.

Economia Turciei a fost recent afectată de o scădere a comerțului cu Statele Unite. În august, Washingtonul a decis să dubleze tarifele la importurile de oțel și aluminiu din Turcia de până la 50 și, respectiv, 20%.

Măsura a dus la o scădere puternică a ratei lirei turcești, care a înregistrat o scădere pe fondul tensiunilor cu Statele Unite în ultimele luni.

Reacționând la criza lirei, Erdogan a cerut abandonarea utilizării dolarului american în tranzacțiile internaționale.

Fluxul de știri
0