Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De săptămâna viitoare, șoferii din Moldova vor fi opriți de poliție dacă nu vor face asta

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaOraș noaptea, circulația transportului, automobile
Oraș noaptea, circulația transportului, automobile - Sputnik Moldova
Abonare
De săptămâna viitoare, niciun șofer din Moldova nu se va urca la volan dacă nu va face asta. Aceste măsuri sunt aplicate în perioada rece a anului.

CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. De săptămâna viitoare, toți șoferii din Moldova vor trebui să includă farurile de fază scurtă la autovehicule și pe timp de zi. Regula intră în vigoare începând cu 1 noiembrie și va fi valabilă până la 31 martie 2019.

Ambuteiaj, imagine simbol - Sputnik Moldova
Societate
Atenție, șoferi: Primăria anunță sistarea circulației pe o stradă din Centrul Capitalei

Potrivit Regulamentului Circulației Rutiere (RCR), pentru atenţionarea altor participanţi la trafic şi pentru semnalizarea vehiculelor în cazul deplasării pe timp de zi, trebuie pusă în funcţiune în faruri lumina de întâlnire sau lumina de deplasare pe timp de zi de către conducătorii tuturor vehiculelor în perioada 1 noiembrie − 31 martie.

Codul Contravenţional nu prevede nicio amendă pentru încălcarea acestei norme, dar dacă conducătorii auto vor fi observaţi de către inspectorii de patrulare că nu au conectată lumina, vor fi stopaţi şi preîntâmpinaţi să se conformeze RCR.

În Chișinău am văzut de toate, dar asta depășește orice limită – Video>>>

Aceste măsuri sunt aplicate în perioada rece a anului, caracterizată de vreme instabilă, însoțită de ploi și ceață – fenomene care reduc esențial vizibilitatea în trafic, sporind riscul accidentelor rutiere.

Fluxul de știri
0