Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bani, imobile, automobile, arme: Averea impresionantă a fostului șef de la ”Lăstăraș”

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ofiţerii CNA au fost nevoiţi să forţeze uşa de la intrarea în apartamentul bănuitului, deoarece acesta s-a baricadat în casă, refuzând să se conformeze cerinţelor legale.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Bilanț impresionant al perchezițiilor efectuate ieri de procurorii CNA la domiciliile fostului șef al asociației obștești de la grădinița 199 ”Lăstăraș”: două uşi forţate, peste 500 de mii de lei ridicaţi, 8 imobile ale familiei identificate, 10 automobile, arme și vile date în chirie.

Centrul Național Anticorupție a venit cu detalii în cazul fostului șef al AO ”Lăstăraș”, care îi obliga pe părinții ai căror copiii frecventau grădinița respectivă să achite lunari sume importante de bani în fondul Asociației.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială a CNA: Noi rețineri în sistemul educațional

Astfel, oamenii legii au depistată o avere incredibilă care aparţine familiei acestuia: bnani, apartamente, maşini, arme, o bază de odihnă la Vadul lui Vodă, o şcoală privată şi alte afaceri. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, de la domiciliul bănuitului au fost ridicați peste o jumătate de milion de lei, în diferită valută – bani provenienţa cărora urmează să fie stabilită.

Ca să efectueze acţiunile de urmărire penală, ofiţerii CNA au fost nevoiţi să forţeze uşa de la intrarea în apartamentul bănuitului, deoarece acesta s-a baricadat în casă, refuzând să se conformeze cerinţelor legale. Intervenţia echipei speciale a CNA a fost necesară şi pentru a intra în sediul Asociaţiei „Lăstăraş” care se află în curtea grădiniţei 199. De la faţa locului, CNA a ridicat mai multe documente, contracte, înscrisuri, acte contabile etc. – toate acestea fiind relevante pentru anchetarea cazului sub toate aspectele.

Amintim că ofiţerii CNA şi procurorii investighează modul în care mai mulţi părinţi, copiii cărora frecventează grădiniţa 199 Lăstăraş, au fost obligaţi să achite  sume între 1200 şi 1400 de lei lunar în fondul Asociaţiei pentru diferite activităţi. În afară de aceste taxe, părinţii achitau şi pentru alte necesităţi ale grădiniţei, iar dacă refuzau erau ameninţaţi cu transferarea copiilor în grupe slab dotate sau cu exmatricularea din instituţia preşcolară.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Judecătorii care au ascuns mita în lenjeria intimă, plasați în arest preventiv

În prezent, ofiţerii CNA urmează să analizeze probele acumulate în urma percheziţiilor şi să demonstreze dacă banii colectaţi de la părinţi în perioada anilor 2015-2017 au fost folosiţi pentru procesul de educaţie şi instruire a copiilor sau în interesul personal al familiei bănuitului.

Menţionăm că, potrivit actelor ridicate în cadrul percheziţiilor, baza de odihnă „Mesteacănul”, al cărei proprietar este bănuitul, ar fi fost cumpărată în anul 2016, iar în perioada 2016-2017, pe teritoriul zonei de agrement au fost efectuate reparaţii. Totodată, ofiţerii de urmărire penală au identificat 10 automobile de model Mercedes, Jaguar, BMW, Pontiac, Audi, Fiat, care aparţin bănuitului cu drept de proprietate, precum şi mai multe arme.

Investigaţiile în această cauză continuă. CNA solicită persoanelor care au informaţii relevante pentru cauză sau care au avut de suferit de pe urma acţiunilor bănuitului, să se adreseze la Centrul Naţional Anticorupţie.

Fluxul de știri
0