Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vizita Patriarhului Kiril în Moldova: Mitropolia Moldovei oferă detalii

© Photo : Mitropolia MoldoveiÎPS Vladimir, Mitropolitul Moldovei
ÎPS Vladimir, Mitropolitul Moldovei - Sputnik Moldova
Abonare
Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, vine în Republica Moldova. Mitropolia Moldovei oferă mai multe detalii despre programul vizitei sale în țara noastră.

CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. Vizita pastorală în Moldova a Patriarhului Kiril a fost discutată în cadrul adunării Stareților și Starețelor de mănăstiri, Protopopilor și Șefilor Sectoarelor Sinodale din cadrul Eparhiei Centru. Ședința a avut loc joi, la reședința mitropolitană, fiind prezidată de Mitropolitul Vladimir, Episcopii Vicari Ioan al Sorocii și Siluan al Orheiului, precum și Secretarul Mitropoliei Moldovei, preotul Vadim Cheibaș, Protopop al Sectorului I, Chişinău.

Arhiepiscopul de Solnecinogorsk Serghii, vicar patriarhal - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Agenda vizitei Patriarhului Kiril în Moldova, discutată la Președinție - detalii

Potrivit Mitropoliei Moldovei, vizita canonice în țara noastră a PF Kiril, Patriarhul Moscovei și a întregii Rusii se va desfășura conform următorului program:

— sâmbătă, 27 octombrie, ora 10.30 — întâmpinarea Patriarhului la aeroportul internațional Chișinău,

— sâmbătă, 27 octombrie, ora 12.30 — Te-deumul Patriarhal la Catedrala Episcopală din Comrat;

— duminică, 28 octombrie, ora 10.00, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în orașul Bălți.

Patriarul Kiril, despre decizia întreruperii comuniunii cu Patriarhia Constantinopolului>>>

Anterior, Arhiepiscopul de Solnecinogorsk Serghii, vicar patriarhal și şef al Secretariatului administrativ al Patriarhiei Moscovei, a anunțat că Patriarhul Kiril va merge în mai multe localități din țară în cadrul vizitei pastorale în Moldova.

Totodată, președinele Igor Dodon, a anunțat că în cadrul vizitei, Sanctitatea Sa Patriarhul Kiril urmează să aibă mai multe întrevederi cu înalţi oficiali din țara noastră.

Fluxul de știri
0