Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șoc în Europa: Atacurile UE la adresa românilor au trezit naționalismul la viață!

© REUTERS / Stoyan NenovProteste la Bucuresti
Proteste la Bucuresti - Sputnik Moldova
Abonare
Europa a reușit să trezească uriașul adormit, ajută România să își regăsească astfel conștiința națională și să se alăture Ungariei, Poloniei, Italiei, țări în care naționalismul a luat frâiele.

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BUCUREȘTI, 3 oct — Sputnik, Daniela Porovăț. Aflată sub tirul acuzațiilor Europei, România se trezește din letargie și înțelege că UE reacționează urât la adresa românilor doar pentru că i s-a atras atenția să nu se mai comporte ca o putere colonială și i s-a cerut să respecte statele membre, chiar și pe cele din Est, considerate oricum de mâna a doua. Acesta este efectul neașteptat al atacurilor venite din partea Comisiei Europene sau a Parlamentului European: în români reînvie spiritul național și dorința de independență tocmai la 100 de ani de la Marea Unire.

Aflat într-o letargie pe termen lung din cauza acaparării spațiului public de către propagandiștii Europei, naționalismul românesc s-a văzut trezit la viață în aceste zile ca un anticorp la desantul rușinos al diferiților potentați europeni care le-au pus țara la zid.

Daniel Dragomir - Sputnik Moldova
Politică
Exploziv! „Nu suntem în UE ca să îmbogățim birocraţii de la Bruxelles!"

Atacurile la adresa României din Parlamentul European sub pretextul statului de drept și al altor dictate anti-naționale se suprapun peste criticile aduse românilor din cauza referendumului pentru familie care, spun ideologii globaliști, reprezintă o întoarcere la Evul Mediu și o dovadă a sălbăticiei și a declasării neamului românesc. Iar românii, care au îndurat tăcuți și fără reacție toate obligațiile europene, au simțit că le-a ajuns cuțitul la os în momentul în care sunt criticați și pentru dreptul de a-și apăra familia, iar țara lor este descrisă în forurile europene ca un fel de tărâm sălbatic care trebuie adus cu forța la ordine de coloniștii luminați ai Vestului.

Nu întâmplător, tocmai în acest moment de cumpănă a fost lansat pentru prima oară în România perspectiva ROEXIT (autor, Daniel Dragomir), adică a ieșirii țării din UE, ca o reacție firească la încercarea de a-i nega țării dreptul la autodeterminare. Tot acum, Marian Munteanu a reapărut cu un mesaj public televizat pentru a susține referendumul pentru familie ca un moment istoric de recucerire a suveranității.

Politicieni din PSD, partidul care anii trecuți se supunea fără să crâcnească obiectivelor progresiste și globaliste ale socialiștilor europeni, au prins curaj și, riscând criticile și chiar excluderea partidului din al doilea cel mai puternic grup din Parlamentul European, spun lucrurilor pe nume în țară și în forurile europene, devenind vocile care apără România aflată sub asaltul eurocraților. Aceștia din urmă ajută, de fapt, România, să își regăsească astfel conștiința națională și să se alăture Ungariei, Poloniei, Italiei, țări în care naționalismul a luat frâiele pentru a se salva de tăvălugul uniformizator coordonat de la Bruxelles.

Натан Гилл - Sputnik Moldova
Politică
Eurodeputat: Moldova consideră UE drept un panaceu, însă nu este deloc așa

Calculele dirijorilor de la Bruxelles au fost, de aceea, greșite. În loc să se sperie de diferitele formule de sancționare a României pe care birocrații europeni le au la îndemână și pe care le-au activat și în cazul Poloniei și apoi al Ungariei, dimpotrivă, românii au început să înțeleagă jocul pe care îl face UE împotriva țării și astfel să se coaguleze o revoltă activă și lucidă, eurosceptică și naționalistă.

Toată tevatura anti-românească la care se dedau pro-europenii se transformă pe zi ce trece într-un dar nesperat pe care Europa îl face României, acela al trezirii conștiinței naționale și al redescoperirii identității românești. Iar acest fenomen va influența și următoarele alegeri, reintroducând Bucureștiul în circuitul capitalelor importante unde bătălia între naționaliști și globaliști ia aspecte epice.

Europa a reușit, de fapt, să trezească uriașul adormit. Începând cu alegerile europarlamentare și continuând cu prezidențialele din 2019, Bruxelles-ul va avea surpriza să observe că vremurile în care românii se declarau majoritar pro-europeni s-au sfârșit și că cei care ataca sistemul european de înglobare, aservire și îndatorare a statelor naționale vor avea în spate multe voturi. Iar tabăra naționalistă din Parlamentul European, a cărei perspectivă pentru 2019 le dă frisoane eurocraților,va avea și o susținere românească puternică, totul datorită atacurilor imunde la adresa României la care se dedau vocile pro-europene!

Fluxul de știri
0