Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eurodeputat: Moldova consideră UE drept un panaceu, însă nu este deloc așa

© Sputnik / OsmatescoНатан Гилл
Натан Гилл - Sputnik Moldova
Abonare
Nathan Gill, deputat în Parlamentul European din Marea Britanie, a explicat într-un interviu pentru Sputnik de ce locuitorii Moldovei nu trebuie să-și pună mari speranțe în aderarea țării la Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Locuitorii Moldovei consideră că UE le va rezolva toate problemele interne, însă nici pe departe nu este așa, a declarat în interviul acordat pentru Sputnik Nathan Gill, deputat în Parlamentul European din Marea Britanie.

„Am fost invitat la acest Forum, deoarece țara dumneavoastră ocupă o poziție foarte importantă în Europa. Ea este o punte între Est și Vest, și multă lume din Moldova conștientizează acest lucru. Cu toate acestea, mulți locuitori ai țării dumneavoastră consideră că UE este un panaceu, o modalitate de soluționare a problemelor interne", a spus Gill în cadrul Forumului Economic Moldo-Rus — 2018.

Europarlamentarul consideră însă că cetățenii Moldovei se înșală în această privință.

МРЭФ-2018 - Sputnik Moldova
Prima dată în Moldova: Studioul radio mobil Sputnik la Forumul Economic Moldo-Rus

„Am venit la Chișinău pentru a spune că, posibil, UE nu este nici pe deoparte ceea de ce aveți nevoie. Este mai avantajos și mai bine ca Moldova să rămână independentă și să aibă relații comerciale nepreferențiale, fără a se orienta la un anumit vector", a explicat politicianul.

În opinia acestuia, Marea Britanie este prima țară care a înțeles ce prezintă într-adevăr Uniunea Europeană. Iar Brexit-ul este o confirmare a cestui fapt.

Ce reprezintă Forumul Economic Moldo-Rus-2018

Forumul Economic Moldo-Rus este un eveniment de afaceri internațional, având drept scop examinarea problemelor actuale ce țin de dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre cele două țări.

Organizatorul Forumului este Consiliul Economic Moldo-Rus. Partenerul informațional general al evenimentului este Agenția Internațională de Presă și radio Sputnik Moldova.

Primul Forum Economic Moldo-Rus se desfășoară în perioada 20 — 22 septembrie la Chișinău. Evenimentul se va desfășura anual, iar în 2019 acesta va avea loc la Moscova. Participă peste 500 de persoane, inclusiv politicieni și „ași" ai mediului de afaceri din Rusia, Moldova și țările participante la Uniunea Economică Eurasiatică.

Principalele informații din cadrul Forumului le puteți găsi în materialele la acest subiect publicate de Sputnik Moldova și pe site-ul oficial al Forumului.

Fluxul de știri
0