Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Rossia segodnia” și „Rossotrudnicestvo” au încheiat un parteneriat strategic

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaЗдание Международного информационного агентства "Россия сегодня" на Зубовском бульваре в Москве
Здание Международного информационного агентства Россия сегодня на Зубовском бульваре в Москве - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Grupul media „Rossia segodnia” și Agenția federală pentru problemele Comunității Statelor Independente, ale compatrioților care locuiesc în afara granițelor și pentru colaborare umanitară pe plan internațional au încheiat un acord privind parteneriatul strategic pe termen lung.

CHIȘINĂU, 3 oct — Sputnik. Agenția federală pentru problemele Comunității Statelor Independente, ale compatrioților care locuiesc în afara granițelor și pentru colaborare umanitară pe plan internațional au încheiat un acord privind parteneriatul strategic pe termen lung. Documentul a fost semnat de către conducătorul „Rossotrudnicestvo", Eleonora Mitrofanova, și directorul general al AIP „Rossia segodnia", Dmitri Kiselev.

„De „Rossotrudnicestvo" ne leagă un parteneriat îndelungat, se poate spune chiar o adevărată prietenie, iar acest acord nu doar reglementează interacțiunea noastră privind un șir de direcții, ci va deveni o bază solidă pentru noi inițiative comune. Ambele structuri au o experiență colosală de activitate internațională și propriile lor canale eficiente de comunicare cu auditoriul din străinătate. Unindu-ne eforturile, putem realiza multe lucruri ce țin de dezvoltarea legăturilor umanitare și culturale dintre țări, precum și să dezvoltăm contactele profesionale internaționale în domeniul mediatic", a menționat Dmitri Kiselev în cadrul ceremoniei de semnare a acordului.

Третий Международный форум русскоязычных вещателей - Sputnik Moldova
Rusia
Dmitri Kiselev: prin radio pot fi exprimate idei pe care noi nu le putem reda

„Deja de multă vreme interacționăm cu AIP „Rossia segodnia". Sunt sigură că, după semnarea acordului, colaborarea noastră va deveni mai intensă. Sperăm că acest document ne va permite să dezvoltăm proiecte comune care vor servi drept platforme pentru un dialog constructiv între jurnaliștii ruși și străini și vor contribui la formarea în străinătate a unei imagini obiective despre Rusia", a subliniat Eleonora Mitrofanova.

Acordul presupune interacțiunea în cadrul mai multor proiecte și direcții. Astfel, „Rossotrudnicestvo" va deveni partenerul oficial al road show-lui internațional al lucrărilor câștigătorilor concursului de fotojurnalism „Andrei Stenin".

Totodată, una dintre direcțiile prioritare va deveni interacțiunea celor două structuri în pregătirea cadrelor jurnalistice.

Începând cu anul 2015, anual, sub egida programului „Noua generație" al „Rossotrudnicestvo" și programului special SputnikPro al AIP „Rossia segodnia", grupe de tineri jurnaliști ai mijloacelor de informare din străinătate sosesc la Moscova la cursuri și master-class-uri organizate special pentru ei. Până în prezent au participat peste 150 de jurnaliști din 58 de țări. Acordul prevede dezvoltarea și extinderea acestui proiect, în cadrul căruia vor activa secții tematice pentru fotojurnaliști și radiojurnaliști, design, lucrul cu rețelele de socializare. În afară de aceasta, se prevede desfășurarea unei activități intense cu anumite țări și regiuni. Deja în luna următoare la Moscova se vor desfășura sesiunile instructive pentru jurnaliști din Turcia și America Latină.

Досрочная сдача ЕГЭ по географии и литературе - Sputnik Moldova
Rusia
„Rossotrudnicestvo” lansează concursul proiectelor de școli în străinătate

„Rossotrudnicestvo" — Agenția federală pentru problemele Comunității Statelor Independente, ale compatrioților care locuiesc în afara granițelor și pentru colaborare umanitară pe plan internațional — a fost înființată prin decretul președintelui Federației Ruse din 6 septembrie 2008. Activitatea acestei structuri și a filialelor sale din străinătate este orientată spre realizarea politicii de stat privind colaborarea umanitară în plan internațional, contribuirea la propagarea în străinătate a imaginii obiective a Rusiei moderne. Printre sarcinile Agenției se numără contribuirea la procesele de integrare în spațiul CSI, acordarea ajutorului pentru conaționalii care locuiesc în afara granițelor, susținerea și promovarea limbii și culturii ruse.

„Rossia segodnia" este un grup media internațional care are drept scop reflectarea operativă, echilibrată și obiectivă a evenimentelor de pe arena internațională, informarea auditoriului despre diferite opinii asupra evenimentelor-cheie. AIP „Rossia segodnia" reprezintă grila resurselor informaționale RIA Novosti, R-Sport, RIA Nedvijimosti, Prime, RIA Rating, InoSMI. În străinătate „Rossia segodnia" este reprezentată de către Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik.

Fluxul de știri
0