Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Războiul stelelor: Federația Rusă avertizează Statele Unite ale Americii

CC0 / Pixabay / Pexels / Cosmos
Cosmos - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia nu va fi prima care ar va ridica arme în spațiul cosmic.

CHIȘINĂU, 26 sept — Sputnik. Rusia avertizează Statele Unite privind „plasarea” armelor în spațiul cosmic, a declarat directorul Departamentului pentru Neproliferare și Control al Armamentului, Vladimir Ermakov.

Cosmos - Sputnik Moldova
Trump vrea să ajungă în cosmos. În SUA va vi înființat un nou tip de trupe

„Există un singur stat, Statele Unite ale Americii, care, în doctrina militară, a stipulat în mod clar că va depune toate eforturile pentru a domina spațiul. Este clar ce se subânțelege prin această afrimare — dacă va fi necesar, SUA va „elimina” de pe orbita Pământului orice obiecte nedorite ale altor țări”, a declarat Iermakov în cadrul unei conferințe de presă.

Ermakov a menționat că, din punct de vedere juridic, SUA are acest drept, deoarece dreptul internațional interzice plasarea de arme nucleare în spațiul cosmic.

Potrivit lui, Rusia se opune amplasării oricăror arme în spațiul cosmis, iar întreaga lume susține această poziție.

Cosmos - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia, din nou în capacitate de a monitoriza spațiul cosmic. Inclusiv, din Moldova

„Aliații Statelor Unite se tem să spună acest lucru în mod deschis, din cauza influenței SUA asupra lor”, a spus Ermakov.

Vladimir Erkmako a remarcat de asemenea că Rusia și China doresc să soluționeze în mod legal această problemă — proiectul tratatului a fost prezentat în cadrul Conferinței privind Dezarmarea care a avut loc în 2014, în Geneva, însă SUA blochează implementarea acordului.

În acest sens, Rusia a declarat că nu va fi prima țară care ar putea amplasa arme în spațiul cosmic, a reamintit diplomatul.

Fluxul de știri
0