Trump vrea să ajungă în cosmos. În SUA va vi înființat un nou tip de trupe

© NASACosmos
Cosmos - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA, Donald Trump, vrea să înființeze un nou tip de trupe, pentru desfășurarea unor operațiuni militare în spațiul cosmic.

CHIȘINĂU, 15 mart — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că țara sa ar putea înființa un nou tip de trupe — spațiale.

"Noua mea strategie politică spațială recunoaște că în spațiul cosmic pot fi efectuate acțiuni militare, așa cum și pe Pământ, Aer sau Apă", a spus liderul american.

Potrivit lui, inițial el nu a luat în serios această idee, însă mai târziu a ajuns la concluzie că e una foarte bună.

„Probabil, ar trebui s-o facem. S-ar putea întâmpla", a menționat Trump.

La sfârșitul lunii februarie, șeful statului major al forțelor aeriene ale SUA, David Goldfein, a declarat că posibilitatea unui război spațial e o chestiune de câțiva ani. În opinia lui, Statele Unite trebuie să obțină o întâietate în spațiul cosmic.

President Donald Trump gestures while speaking during a meeting in the Roosevelt Room of the White House in Washington, Monday, March 13, 2017. - Sputnik Moldova
Trump vrea să recucerească Luna

Acesta a adăugat că sporirea eficienței este nevoie de a integra serviciile de informații și posibilitățile de comunicare în aer, pământ, mare, spațiul cibernetic și spațiul cosmic.

Anterior, reprezentanții Pentagonului și Forțelor Aeriene s-au pronunțat împotriva înființării unor trupe spațiale, pentru că, în opinia lor, posibile avantaje nu sunt acoperite de posibile schimbări organizaționale de proporții.

SUA și alte state dezvoltă diverse sisteme ofensive și defensive spațiale. Pe lângă sateliții militari și un posibil potențial împotriva sateliților, SUA dispune de o dronă spațială, al cărei zboruri sunt secretizate.

Potrivit datelor SpaceNews, bugetul forțelor aeriene americane în programul spațial din acest an constituie 7,75 miliarde de dolari, cu 20 la sută mai mult decât în 2017. Anul viitor, este planificată o majorare a bugetului până la 8,5 miliarde de dolari.

Fluxul de știri
0